in ,

Het begint: Veel vrouwen voelen zich onveilig op straat

Bijna de helft van de vrouwen in voelt zich regelmatig of altijd onveilig als zij over straat lopen. Dat blijkt uit een peiling onder 1000 lezeressen van VROUW.nl.

Als oplossing wordt onder meer gedacht aan het verhogen van straffen voor aanranding en verkrachting.

Volgens het onderzoek voelt 44 procent van de vrouwen zich regelmatig tot altijd onveilig in openbare ruimtes. Dit is vooral ’s avonds het geval.

Van de vrouwen die gebruikmaken van het openbaar vervoer, voelt bijvoorbeeld 85% zich daar weleens onveilig.

Van de deelneemsters aan de enquête zegt 75% weleens lastiggevallen te zijn op straat. 42% neemt weleens bewust een andere route om zich veiliger te voelen en 37% probeert überhaupt te vermijden dat ze ’s avonds alleen over straat lopen.

De meeste vrouwen willen meer toezicht op straat van politie of boa’s, zo geven zij als oplossing aan.

Ook worden meer camerabewaking, betere verlichting en het instellen van hogere straffen voor aanranding en verkrachting voorgesteld.

Lees verder bij de bron: wnl.tv


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jan Smit
1 jaar geleden

Dit is niet hey begin, dit is al langer een probleem, met de instroom van gelukzoekers, die een heel andere mentaliteit hebben. Ook komen ze vaak uit landen waar de vrouw als minderwaardig wordt gezien,dus zeker hogere straffen en ook de rechters, ophouden met dat softe gedoe als het een asiel(geluk) zoeker betrefd, daarna direct uitzetten.

Wilma
1 jaar geleden

Dit is al veel langer bezig.wanneer gaan ze eens alle NL vrouwen vragen? Niet alleen en op straat ben je als vrouw niet veilig, zelfs als je achter het stuur zit meent dat satansgebroed dat ze jou de baas kunnen en mogen zijn. Heb het zelf meegemaakt. Hoge straffen en uitzetting met de hele familie is de enige oplossing

1 jaar geleden

Dit probleem pak je aan door de oorzaak aan te pakken. Die oorzaak is: ISLAMISERING!

Het is het moslimtuig dat elke bijna vrouw voor hoer of kankertrut uitmaakt en onevenredig vaak verkracht, vermoord, etc.

Een keiharde aanpak van de HELE maatschappelijke groep die daar de oorzaak van is, is nodig. Verandering en een verbeterde invulling van wetgeving is daarvoor noodzakelijk.

Formeel juridisch vaststellen dat islam geen religie is, maar een politieke doctrine die uit is op wereldoverheersing onder een dun laagje religeuze verf.
Artikel 1 van de grondwet aanpassen, zodat maatschappelijke groepen die zich als groep crimineel gedragen veel gemakkelijker aangepakt kunnen worden. De bescherming die artikel 1 nu geeft aan dat tuig is deels veroorzaakt door opzettelijke misinterpretatie door m.n. D’66 rechters van artikel 1 en deels door onduidelijkheid van dat artikel, veroorzaakt door het feit dat het opgesteld is in een tijd dat problemen met tuig zoals dit niet voorkwamen.

Iran bestookt Amerikaanse doelen in Irak met tientallen raketten

EU-Bankenunie: Iedereen staat garant voor Zuid-Europese banken, maar ook Deutsche Bank