Het zit Nederlanders niet mee: Youtubers opgepakt, koopkracht, vluchtelingen en we worden gehackt

texel 2184344 640

Drie nieuwsfeiten op 12 september 2019 die sneu zijn voor Nederlanders. Twee Nederlanders. Miljoenen Nederlanders. Onze koopkracht gaat er nog slechts op de kleinst mogelijke manier op vooruit. Enkele van ’s lands YouTubers worden vastgehouden in de VS. En onze sociale media accounts worden massaal gehackt. Ook een goeiemiddag!

Tweedeling

Het valt redelijk zwaar op de nuchtere maag om op deze manier wakker te worden. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS): ‘De koopkracht van de Nederlandse bevolking is in 2018 met 0,3 procent gegroeid ten opzichte van 2017, de laagste groei na 2013.’ 

Gemiddelden geven meestal een vertekend beeld, en zo is het ook met dit minuscule groeicijfer.

Het wordt nog duidelijker dat we in de maatschappij naar nog een andere tweedeling gaan. ‘Onze maatschappij’ maar dit geldt voor zowat heel de wereld, die wel iets groter is dan Nederland. Een tweedeling niet alleen tussen rijk en arm, maar ook tussen werkenden en niet-werkenden. Beide tweedelingen zijn in feite één. Wanneer we bij ‘werkenden’ ook diegenen tellen die werken met geld.

Of het werkt…?

0,3 Procent, dat nietszeggende gemiddelde dus. Want genoemde werkenden gingen er in 2018 ten opzichte van 2017 met 1,8 procent op vooruit. Terwijl de gepensioneerden en niet-werkenden, denk aan alle andere uitkeringtrekkers, erop achteruit gingen. Met 0,5 procent. Dat lijkt niet veel, maar bij relatief heel lage inkomens telt elke euro.

Kort gezegd: we laten deze miljoenen mensen, Nederlanders, achter. Werken moeten we doen, dan tellen we mee.

Dan worden we ‘beloond’. Niet werken? Om eender welke reden? Dan word je gestraft. In buurland België bijvoorbeeld ligt bij de onderhandelingen over een nieuwe regering ook een omstreden eis op tafel. Het gaat om werklozen verplichte arbeid te laten verrichten. Gemeenschapsdienst heet dat. Want werken zult gij doen, in het zweet uwer aanschijns!

Fort

De VS zijn op weg één groot fort te worden. Eertijds werd de benaming voor de Europese landen samen uitgevonden: Fort Europa. Daar gaan we opnieuw naartoe trouwens, met grenzen die almaar hermetischer afgesloten worden. Eerst moest ‘alles’ open; vrij verkeer van mensen, goederen en geld. En nu gaat alles weer dicht. Want al die vluchtelingen, we willen ze niet meer.

Het zijn er tevéél geworden, niet?

‘Denemarken neemt wraak op vluchtelingen’ titelt Mondiaal Nieuws. Dat ‘wij’ mede verantwoordelijk zijn voor de oorlogen in onder meer Irak en Syrië, als hoofdoorzaak van deze migratie, zullen we maar toegedekt houden. Dat het Noorden het Zuiden ook in de postkoloniale tijd economisch onder de duim houdt, idem. Want het zijn ook heel veel armen, vooral uit Afrika, die naar hier komen. Boontje komt om zijn loontje…

De vijand is overal

Maar we hadden het over Fort VS dus. Amerika beveiligt zich steeds meer en die trend is vooral ingezet na de aanslagen op de Twin Towers. Wat op 11 september 2019 weer eens herdacht werd. Het wordt dan ook steeds moeilijker dat land nog in te komen. Het decennia oude systeem van de Green Cards zal ook worden ingeperkt.

Iedereen is a.h.w. verdacht tot het tegendeel bewezen wordt. Beveiligen dus, tegen? Echte vijanden (meest door de VS zelf gecreëerd, na bijna een eeuw bemoeienissen met andere landen.) En imaginaire vijanden.

Wie zich volledig inkapselt, economisch, maatschappelijk, politiek; wie zich terugtrekt tot de kleinst mogelijke eenheid, ziet overal vijanden. Zoals twee Nederlandse YouTubers (dat is een beroep geworden, jawel.)

Trespassing

Ties Granzier en Govert Sweep worden sinds dinsdag 10 september 2019 vastgehouden in Nye County, Nevada. Ze wilden een stunt uithalen door zich in verboden gebied te begeven. ‘Sweep and Granzier told police that they can read and understand English but ignored the “No Trespassing” sign at the entrance because they wanted to see the facility. Area 51 is off the northeast corner of the site.’

Bedoeld gebied is een National Security Site. Ze hadden met een camera opnames ter plaatse gemaakt, echter nauweljks 5 kilometer in dit verboden gebied. Granzier heeft 735.000 volgers op YouTube. Hopelijk gaat onze ambassade aldaar zich ontfermen over hun lot! In ver vervlogen tijden zouden ze er met een strenge reprimande vanaf zijn gekomen. Maar in een paranoïde Staat anno 2019…?

Waarschuwing

De sociale media van maar liefst 170.000 Nederlanders werden gehackt in 2018. Cybercrime tiert almaar weliger. ‘In bijna de helft van de gevallen (45 procent) kon een hacker inbreken op het account omdat de dader toegang had tot het wachtwoord. Dit kan gebeuren doordat mensen hetzelfde wachtwoord voor meerdere diensten gebruiken, hun wachtwoord laten slingeren of een eenvoudig te raden wachtwoord gebruiken.’

Maar veel meer Nederlanders gaven zich op als slachtoffer van internetcrime. Wel 1,4 miljoen mensen! We moeten allemaal voorzichtiger dan nu zijn wanneer we ons op de digitale snelweg begeven. Een gewaarschuwd Nederlander …

Lees verder bij de bron: Biflatie.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
failed 1542644143

Amsterdam blijft falen: Middeldure nieuwbouw PEPERDUUR door contract foutje

e830b40a2ff4043ecd0b470de7444e90fe76e6d218b8144191f0c9 640 pensioen

Gepensioneerden gingen er vorig jaar op achteruit, ondanks beloftes kabinet