Gasloos? Een illusie!

Dit vind je misschien ook leuk...

Reageer mee...

Eén reactie op “Gasloos? Een illusie!”

 1. JohnC schreef:

  Een meer dan uitstekend artikel. Men zou verwacht hebben dat de overheid zelf een dergelijke studie zou hebben uitgevoerd voordat zij over het uitfaseren van aardgas sprak. Het gezegde is dat je geen oude schoenen weg moest gooien voor dat je nieuwe had. Welnu: ik heb de overheid op geen enkele manier horen uitleggen hoe zij denkt hoe die energievraag kan worden ingevoerd en om dan maar te stellen om met aardgas te stoppen is dan op zijn minst ondoordacht om niet een minder vriendelijk woord te gebruiken.

  Eerste punt wat elke weer weer terug komt is het CO2 sprookje. Het hele CO2 verhaal is niets minder dan een hoax. Er zit vrijwel geen CO2 in lucht (0.035 %) en bovendien wordt dit gas geabsorbeerd door planten en via fotosynthese omgezet naar koolstof en zuurstof. Een toename van CO2 zelfs als zou dat 3 of 5 keer groter worden kan onmogelijk leiden tot een significante temperatuur toename op aarde.
  Daarmee is niet gezegd dat het klimaat op aarde verandert, maar dat komt dan niet door CO2 maar bijvoorbeeld door zonneactiviteit. Maar dit even ter zijde.

  De eerste vraag waar de overheid zelf al direct een antwoord op had moeten vinden is waar de energie vandaan moet komen die het aardgas gaat vervangen. Zonnepanelen en windenergie kunnen die vraag onmogelijk invullen en moet je ook niet willen. Het vraagt veel ruimte en apparatuur en brengt te weinig vermogen. Met aardolie zou de energievraag kunnen worden gecompenseerd maar dan kun je beter aardgas importeren.

  Tenzij free energy volledig doorbreekt (is er mogelijk wel bij de deep state in de VS) zie ik op dit moment geen andere oplossing dan via nucleaire installaties. Alleen is het ontwerp van de wereldwijd gebruikte waterreactoren (ontwerp 1945) totaal verouderd. Een meer dan uitstekend alternatief is Thorium LFTR. Dit proces is ook gebaseerd op kernsplijting en is in de jaren 60 ontworpen door Alvin Weinberg (die overigens ook de waterreactor ontwierp) en heeft in een testinstallatie in Oakridge meer dan een jaar gedraaid. De energie inhoud van Thorium per kg is 10 miljoen maal groter dan van olie.
  Thorium LFTR is zeer veilig, zeer efficient en vraagt een kleine installatie.
  Vreemd genoeg (of misschien na wat je allemaal leest vandaag over verregaande samenzwering op werkelijke alle terreinen jegens de mensheid door een elite niet meer verrassend) is deze techniek in de doofpot gestopt en recent door ex-NASA wetenschapper Kirk Sorenson weer uit het stof gehaald. Blijkbaar is de VS nog steeds onder controle van de cabal zodat op dit moment deze techniek nu in China wordt uitontwikkeld door een organisatie met zo’n 700 ingenieurs en wetenschappers om te worden gebruikt op commerciële schaal.
  Voor geïnteresseerden: https://www.youtube.com/watch?v=dXSa6ssjYsw&t=327s

Discuseer je mee?

Close
%d bloggers liken dit: