in , ,

Iedere automobilist potentiële verdachte

021

Een meerderheid in de Tweede Kamer overweegt een wetsvoorstel te steunen waarmee kentekengegevens door de politie vier weken worden opgeslagen. Privacy First is mordicus tegen.

De kans is reëel dat vanaf begin 2015 van iedere automobilist die langs een politiecamera rijdt middels het Automatic Numberplate Recognition (ANPR) de kentekengegevens worden opgeslagen en vier weken lang worden bewaard. De politie mag in deze periode de gegevens inzien en gebruiken als dat nodig is voor een opsporingsonderzoek naar een misdrijf. Volgens de huidige wettelijke regels dienen de ANPR-gegevens van niet-verdachte burgers binnen 24 uur te worden gewist.

Een meerderheid van de Tweede Kamer neigt ernaar zich te scharen achter een wetsvoorstel hiertoe van minister Opstelten (Veiligheid en Justitie), zo bleek vandaag tijdens een debat. VVD, PVV, CDA en SGP zijn voorstander, de PvdA en CU in principe ook maar die wachten nadere antwoorden van de minister af. Steun van D66 is onzeker, de SP is tegen en spreekt van “een maatregel die de privacy zwaar schendt.” Het debat werd halverwege geschorst en zal volgende week worden voortgezet.

Lees verder via ‘Iedere automobilist potentiële verdachte’ |.

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5159177886 1276e96f54 internet of things1

Geweldig internet of things: oa. pacemaker stop zetten, Europol waarschuwt voor gevaar van online moorden

BzS3DbLCYAAHg6 1

Van de Nederlanders hoeven we het niet te verwachten: Nederlandse Koerden bestormen 2e Kamer