in , , ,

Inlichtingendiensten veel te makkelijk met delen informatie aan buitenland

peterbwiberg / Pixabay

De inlichtingendiensten en hebben te makkelijk gegevens van burgers gedeeld met buitenlandse veiligheidsdiensten, zo blijkt uit een rapport van de toezichthouder.

De inlichtingendiensten AIVD en MIVD hebben fouten gemaakt bij het verstrekken van gegevens aan buitenlandse diensten. Daaraan kleven risico’s voor de rechtsbescherming van burgers over wie gegevens worden verstrekt.

Dit schrijft de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten () in een dinsdag verschenen rapport. Daarin signaleert de CTIVD tekortkomingen bij de omgang van de inlichtingendiensten met zogeheten „ongeëvalueerde gegevens”.

Dat is informatie die de diensten niet zelf hebben beoordeeld, ook niet op het risico voor de rechtsbescherming van burgers. Dat kan een nog groter probleem worden omdat de AIVD en de MIVD steeds grotere hoeveelheden data krijgen „door de digitalisering van de ”.

De AIVD (Algemene Inlichtingen- en Veiligheids Dienst) en de MIVD (Militaire Inlichtingen- en Veiligheids Dienst) werken samen met buitenlandse diensten. Dat is nodig …..

Lees verder bij de bron: NRC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Toch vreemd: Nieuwe president van de Europese Centrale Bank (ECB) heeft een strafblad

Nederland 2019: Man (20) verkracht vrouw (18) in lijnbus Zwolle en krijgt 20 dagen cel