in , , ,

Toch vreemd: Nieuwe president van de Europese Centrale Bank (ECB) heeft een strafblad

De Franse president Emmanuel Macron die namens krachtige bankbelangen handelde, speelde een belangrijke rol bij de benoeming van mevrouw Lagarde. Geprezen door de westerse media, werd Lagarde ook onderschreven door Wall Street en de Amerikaanse Federal Reserve.

Wat in de media niet wordt vermeld, is dat Lagarde een corrupte functionaris is die betrokken is bij financiële . Ze heeft een .

Is de eurozone in gevaar? Financiële fraude is ingebed op het hoogste niveau van politieke en economische besluitvorming. Een hoge ambtenaar met een hoog strafblad kan gemakkelijk worden gemanipuleerd. Dit zal onmiskenbaar invloed hebben op de manier waarop zij de ECB beheert, met mogelijke gevolgen voor de structuur van het monetaire beleid.

De benoeming van Lagarde tot hoofd van de ECB is geen kwestie van debat of zorg geweest. EU-burgers zijn niet op de hoogte gebracht.

Ze is een gehoorzaam instrument van de financiële en bancaire instelling die zowel het IMF als de controleert. Het Europees Parlement zwijgt.

Op 20 december 2016 heeft een Franse rechtbank IMF-directeur schuldig bevonden aan “nalatigheid” met betrekking tot een miljoenen euro-fraude terwijl zij in 2008 de Franse minister van Financiën was. Ze zou een “toekenning van € 404 miljoen ($ 429) hebben goedgekeurd m; £ 340 miljoen) overdracht aan zakenman Bernard Tapie , [een vriend van president Sarkozy] voor de betwiste verkoop van een bedrijf. ”

Christine Lagarde, hoofd van het Internationaal Monetair Fonds, is veroordeeld voor haar rol in een controversiële betaling van € 400 miljoen aan een zakenman.

Franse rechters vonden mevrouw Lagarde schuldig aan nalatigheid voor het niet betwisten van de uitbetaling van staatsarbitrage aan de vriend van de voormalige Franse president Nicolas Sarkozy [Bernard Tapie].

Het Hof van Justitie van de Republiek, een speciaal tribunaal voor ministers, had Lagarde tot een jaar gevangenisstraf en een boete van € 13.000 kunnen geven . (The Independent, 19 december 2016, nadruk toegevoegd)

Screenshot: The Independent, december 2016

Ongewoon in Frankrijk? Lagarde werd “schuldig” bevonden zonder de tenuitvoerlegging van een gevangenisstraf van een jaar die door de rechtbank werd bevolen: criminelen in hoge functie krijgen een speciale behandeling. Ze werd beschuldigd van ‘nalatigheid’ in plaats van ‘medeplichtigheid’ aan een miljoenen euro-fraude.

In een bittere ironie werd Lagarde eerder beloond dan bestraft. Ondanks haar strafblad werd haar carrière op geen enkele manier belemmerd: ze werd aangesteld om zowel het IMF (2011-2019) als de ECB (2019-) te leiden.

Van belang is dat deze ‘nalatigheid’ de Franse belastingbetalers meer dan 400 miljoen euro heeft gekost ‘in een uitbetaling aan de heer Tapie’, een vriend van Lagarde en Sarkozy.

Hoewel het management van Lagarde bij het IMF (2011-2019) een absolute ramp was, bevestigde de directie van het IMF dat het “volledig vertrouwen” in haar leiderschap behield.

Lees verder bij de bron: Centrum voor onderzoek naar globalisering


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sjouke G
1 jaar geleden

wil iemand nog zeggen dat de financiele wereld zuivere ‘koffie’ is?

Wilma De Jong-Schobbe
1 jaar geleden

Laten we eerlijk zijn. De hele EU bestaat uit criminelen die NIET door de Europese bevolking gekozen is. Allemaal vriendjespolitiek die er NIET is voor de bevolking.

EU drain the swamp
1 jaar geleden

Dat noemt men klassejustitie … De kleine man wordt genadeloos aangepakt voor een klein vergrijp terwijl de topmannen zonder straf miljoenen verduisteren.
Het is de hoogste tijd voor een EU-drain-the swamp

Bart
1 jaar geleden

Laten we eerlijk zijn, alle mooie en verantwoordelijke baantjes gaan naar de Fransen en/of Frans goed gezind volk zoals de Duitse Von der Leyen, het nieuwe opperhoofd van de EUSSR. De EUSSR is dan weer een opzetje van Frankrijk, het nieuw Derde Rijk onder Frans bewind. Daarbij maakt het niet uit of wie wel of niet corrupt is.

Lady
1 jaar geleden

Ongelooflijk, dat ‘deze dame’ mét strafblad zo’n belangrijke functie toebedeeld krijgt. En ook nu is zij weer flink met ‘andermans geld’ aan het smijten.
Wie houdt bij waar het geld aan besteedt wordt?
Is hier enige controle op? Gebakken Lucht…..????
En dhr. Macron loopt ook tegen het einde van zijn presidentschap aan, als wij de berichten mogen geloven. Waarschijnlijk heeft ‘deze dame’ al een goede functie voor hem in het verschiet.. “Handje Klap”….

ABC News betrapt op het gebruik van oude schietbaanbeelden om nepnieuws te pushen over Turkse ‘slachting’

Inlichtingendiensten veel te makkelijk met delen informatie aan buitenland