in , , ,

Toch vreemd: Nieuwe president van de Europese Centrale Bank (ECB) heeft een strafblad

7409493206 032f9c2c80 lagarde1

De Franse president Emmanuel  die namens krachtige bankbelangen handelde, speelde een belangrijke rol bij de benoeming van mevrouw Lagarde. Geprezen door de westerse media, werd Lagarde ook onderschreven door Wall Street en de Amerikaanse Federal Reserve.

Wat in de media niet wordt vermeld, is dat Lagarde een corrupte functionaris is die betrokken is bij financiële fraude. Ze heeft een .

Is de eurozone in gevaar? Financiële fraude is ingebed op het hoogste niveau van politieke en economische besluitvorming. Een hoge ambtenaar met een hoog strafblad kan gemakkelijk worden gemanipuleerd. Dit zal onmiskenbaar invloed hebben op de manier waarop zij de ECB beheert, met mogelijke gevolgen voor de structuur van het monetaire beleid.

De benoeming van Lagarde tot hoofd van de ECB is geen kwestie van debat of zorg geweest. EU-burgers zijn niet op de hoogte gebracht.

Ze is een gehoorzaam instrument van de financiële en bancaire instelling die zowel het als de Europese controleert. Het zwijgt.

Op 20 december 2016 heeft een Franse rechtbank IMF-directeur Christine Lagarde schuldig bevonden aan “nalatigheid” met betrekking tot een miljoenen -fraude terwijl zij in 2008 de Franse minister van Financiën was. Ze zou een “toekenning van € 404 miljoen ($ 429) hebben goedgekeurd m; £ 340 miljoen) overdracht aan zakenman Bernard Tapie , [een vriend van president Sarkozy] voor de betwiste verkoop van een bedrijf. ”

Christine Lagarde, hoofd van het Internationaal Monetair Fonds, is veroordeeld voor haar rol in een controversiële betaling van € 400 miljoen aan een zakenman.

Franse rechters vonden mevrouw Lagarde schuldig aan nalatigheid voor het niet betwisten van de uitbetaling van staatsarbitrage aan de vriend van de voormalige Franse president Nicolas Sarkozy [Bernard Tapie].

Het Hof van Justitie van de Republiek, een speciaal tribunaal voor ministers, had Lagarde tot een jaar gevangenisstraf en een boete van € 13.000 kunnen geven . (The Independent, 19 december 2016, nadruk toegevoegd)

Screen Shot 2019 10 13 at 22.58.55 1

Screenshot: The Independent, december 2016

Ongewoon in Frankrijk? Lagarde werd “schuldig” bevonden zonder de tenuitvoerlegging van een gevangenisstraf van een jaar die door de rechtbank werd bevolen: criminelen in hoge functie krijgen een speciale behandeling. Ze werd beschuldigd van ‘nalatigheid' in plaats van ‘medeplichtigheid' aan een miljoenen euro-fraude.

In een bittere ironie werd Lagarde eerder beloond dan bestraft. Ondanks haar strafblad werd haar carrière op geen enkele manier belemmerd: ze werd aangesteld om zowel het IMF (2011-2019) als de ECB (2019-) te leiden.

Van belang is dat deze ‘nalatigheid' de Franse belastingbetalers meer dan 400 miljoen euro heeft gekost ‘in een uitbetaling aan de heer Tapie', een vriend van Lagarde en Sarkozy.

Hoewel het management van Lagarde bij het IMF (2011-2019) een absolute ramp was, bevestigde de directie van het IMF dat het “volledig vertrouwen” in haar leiderschap behield.

Lees verder bij de bron: Centrum voor onderzoek naar globalisering

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
fake news essay

ABC News betrapt op het gebruik van oude schietbaanbeelden om nepnieuws te pushen over Turkse ‘slachting’

secret 1571144696

Inlichtingendiensten veel te makkelijk met delen informatie aan buitenland