in , ,

‘Instanties omzeilen medisch beroepsgeheim’, UWV, gemeenten, verzekeraars, arbodiensten

Instanties als , gemeenten, verzekeraars en Arbodiensten vragen mensen onnodig om hun medisch . Dat gebeurt in een derde van de gevallen, blijkt uit een peiling waarvan patiëntenfederatie NPCF zondagavond de resultaten naar buiten bracht.
De instanties omzeilen daarmee het medisch beroepsgeheim, stellen de NPCF en de landelijke artsenfederatie KNMG in een gezamenlijke verklaring.

Ze mogen alleen gerichte schriftelijke vragen stellen aan een arts om een aanvraag voor een of verzekering te beoordelen. De KPMG baseert zich ook op signalen van artsen over het onterecht opvragen van patiëntendossiers.

Het opvragen van het medisch dossier bij een is niet in strijd met de , maar wel ongewenst, stellen NPCF en KNMG. Mensen voelen zich onder druk gezet om hun medische dossier op te vragen bij hun arts en een kopie te verstrekken aan instanties als UWV, gemeenten, verzekeraars of letselschadebureaus uit anders geen uitkering of verzekering te krijgen. De belangenorganisaties wijzen erop dat wat een patiënt met zijn arts bespreekt vertrouwelijk is en in de spreekkamer moet blijven.

Via Zembla


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Geld klotst tegen de plinten: ‘Miljoenen voor externe inhuur decentralisatie bij gemeenten’

Light producten, Aspartaam gekoppeld aan vroegtijdige sterfgevallen bij vrouwen