Klant bij ABN Amro? Je wordt binnenkort doorgelicht met achtergrond controle

Algehele controle is de uiteindelijke bedoeling

ABN Amro moet de achtergrond van alle particuliere klanten van de bank doorlichten. Dat gebeurt op last van De Nederlandsche Bank ().

Voor het opnieuw controleren van de achtergrond van alle particuliere klanten heeft ABN Amro €114 miljoen uitgetrokken. Dat blijkt uit het financieel verslag over het tweede kwartaal van dit jaar.

Eerder al kondigde ABN Amro aan de klantcontrole bij de private bank en creditkaartdochter ICS te verbeteren. Onduidelijk is of er nu tekortkomingen bij de consumentenbank zijn gevonden door DNB en of er een boete dreigt.

ABN Amro meldt hierover: „In het algemeen zullen we in alle onderdelen van de bank de nodige herstelmaatregelen nemen om ervoor te zorgen dat aan alle - en regelgeving wordt voldaan.

Sancties, zoals een aanwijzing, boetes, kunnen worden opgelegd door de autoriteiten.”

Het controleren van klanten gebeurt inmiddels centraal bij de bank. „Er zijn nu meer dan duizend medewerkers volledig hieraan gewijd en dit aantal zal de komende jaren sterk toenemen.”

Toezichthouders zitten vol op het verkomen ….

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Vooruitgang? Elektrische auto rijdt dubbel zoveel schade dan diesel- of benzineauto

Hilarische propaganda: 77% van Nederlanders voelt zich EU-burger