in ,

Koude Oorlog evacuatieplan van stal gehaald voor Koningin Elizabeth in geval van Brexit toestanden

LucieLucy / Pixabay

Britse functionarissen hebben de noodplannen van de Koude Oorlog nieuw leven ingeblazen om Koningin Elizabeth te evacueren in geval van rellen over in de komende weken.

“Deze noodevacuatieplannen bestaan ​​al sinds de Koude Oorlog, maar zijn nu herbestemd in het geval van een burgerstoornis na een no-deal Brexit, ” zei een ambtenaar van het volgens de Sunday Times .

De koninklijke familie zal worden verplaatst naar veilige locaties buiten in het geval van burgerlijke onrust, meldt The Mail on Sunday .

Reuters meldt: de Britse regering worstelt om parlementaire steun te krijgen voor een Brexit-overgangsovereenkomst met de vóór de vertrekdatum van 29 maart, en de regering en bedrijven bereiden onvoorziene plannen voor een ‘no-deal’ Brexit voor.

Bedrijfsgroepen hebben gewaarschuwd voor wijdverspreide verstoring als er langdurige vertragingen zijn bij de invoer in de EU als gevolg van nieuwe douanecontroles en zelfs mogelijke tekorten aan en medicijnen.

Vorige maand werd een jaarlijkse toespraak van de 92-jarige koningin voor een lokale vrouwengroep op grote schaal geïnterpreteerd in Groot-Brittannië als een oproep aan politici om overeenstemming te bereiken over de Brexit.

Jacob Rees-Mogg, een conservatieve wetgever en fervent voorstander van Brexit, vertelde de mail zondag dat hij geloofde dat de plannen onnodige paniek toonden door ambtenaren over een no-deal Brexit, aangezien het koninklijk koningshuis in Londen was gebleven tijdens de bomaanslag op de Tweede Wereldoorlog.

Maar de Sunday Times zei dat een ex-politieagent, voorheen verantwoordelijk voor koninklijke bescherming, Dai Davies, verwachtte dat koningin Elizabeth uit Londen zou worden verplaatst als er onrust was.

“Als er problemen waren in Londen, zou je duidelijk de koninklijke familie van die belangrijke locaties verwijderen,” zei Davies.

Lees verder bij de bron: time2wakeup


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nepfamilie
1 jaar geleden

Kunnen ze deze nepfamilie niet dumpen boven de oceaan?

150 migranten bestormen Spaanse exclave Ceuta

Klimaatmeisje (bijna) alleen in New York: trieste beelden van een door de politiek misbruikt meisje