in

Met je naheffing: Strop van half miljard voor de fiscus, onderzoek naar investeringen in zeeschepen

2832866538 7a9ecca8c7 zeeschepen1

Voor de Belastingdienst dreigt een strop van zeker een half miljard euro. Dit als gevolg van een regeling waarbij tientallen Nederlandse bedrijven afgelopen jaren miljarden investeerden in zeeschepen.

De fiscus doet nu grootschalig onderzoek naar mogelijk oneigenlijk gebruik van de regeling, waarbij investeerders van de fiscus tijdelijk meer geld terugkregen dan ze inlegden.

Het gaat om een fiscale regeling in de periode 2009-2013 die was bedoeld om in crisistijd de economie te stimuleren. In de scheepsbouw is er intensief gebruik van gemaakt.

Ze mochten de miljoenen die ze investeerden versneld afschrijven, waardoor direct een grote aftrekpost ontstond. Het geld “komt als het ware handje contantje ten goede van de liquiditeit”, zei toenmalig staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën, CDA) begin 2010 nog enthousiast .

De fiscus dreigt het geld mis te lopen, onder meer omdat blijkt dat de schepen na een paar jaar weer onder een andere, al bestaande fiscale regeling kunnen worden ondergebracht.

Lees verder via NRC Q.

 

Foto via Qsimple, Memories For The Future Photography cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6446247801 ece861cc4d politie1

Te idioot voor woorden: Agent krijgt werkstraf voor dodelijk ongeval

9296887993 9a28f38c0a jeanine hennis1

Na de fraude met auto’s en verf debakel nu onderzoek naar fraude in ICT bij Defensie