in

neo-liberaal recept: bezuinigen, privatiseren en daarna winst opstrijken

13921867375 a914a15330 neo liberaal e14124471914791

Het recept is uiterst eenvoudig maar doeltreffend. Zorg dat conservatieven vermomd als liberalen de politieke macht in handen krijgen en pas het volgende toe.

1. Begin te roepen dat alles onbetaalbaar is en herhaal voortdurend dat bezuinigen ‘moet’. Doe dit net zo lang totdat de sufgelulde burger gelooft dat het echt niet anders kan.

2. Bezuinig met de kaasschaaf. Dat wil zeggen geef jaar na jaar minder uit aan de sociale verzorgingsstaat.

3. Verkoop openbare voorzieningen als de gezondheidszorg, ouderenzorg, re-integratie, energievoorzieningen en bankwezen. Schrijnend voorbeeld zijn natuurlijk de zorgverzekeringen die jaar na jaar miljarden winsten maken doordat de burger te veel ziektekostenpremie betaalt. En blijf vooral als overheid roepen dat alles onbetaalbaar is.

4. Nu is de weg is vrijgemaakt voor het bedrijfsleven om te ‘cashen’. Op zich een aardige stap, maar nog niet goed genoeg. De laatste stap is dat de superrijken in tijden van recessie kunnen toeslaan en de kleine aandeelhoudertjes uitkopen en zichzelf nog verder verrijken.

Lees verder via De Lange Mars.

 

Foto via Imaginary Museum Projects: News Tableaus cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8691346089 d342b1fcf1 Willem Alexander1

Zou hij eigenlijk wel überhaupt werken? : Koning kan ‘s avonds niet werken op Noordeinde

2737d7d72ab0ae30bec39a8e 640 grieken1

Grieks EU-bezuinigingsexperiment succesvol voor rijken