in

Netneutraliteit afgeschaft in de Verenigde Staten

laptop 3190194 1280

Het internet is afgelopen week officieel al even ongelijk geworden als de hele Amerikaanse maatschappij. Netneutraliteit is afgeschaft in de Verenigde Staten. Vanaf nu is er een voor de rijken, en een voor de minder rijken. De bedrijven met de diepste zakken, multinationals, de internetgiganten als Google, Facebook, Microsoft krijgen voortaan voorrang op het internet. Van oudsher dé plaats waar nog iedereen-gelijk-voor-de-wet heerste, zullen de zoekresultaten voortaan zuiver beïnvloed worden door de meest biedende partijen.

 Internet per opbod!

Het was de laatste ‘ruimte’ (en dan nog een virtuele) die nog enigszins neutraal was. Iedereen gelijk voor de wet? Natùùrlijk! Maar sommigen zijn net dat iétsje meer ‘gelijk’ dan de anderen. Zo weerspiegelt ook de laatste ‘plaats’ op aarde de hele mensenmaatschappij. De maskers zijn afgevallen. Of beter: ze mogen eindelijk àf.

Internet voor de hoogste bieder

De maskers zijn inderdaad afgezet. Schaamteloosheid heerst voortaan officieel. ‘Rijk’ had, heeft en zal altijd hebben – voorrang. Privileges. In àlles, altijd en overal. What you see is what you get. Dat was altijd al zo uiteraard, en bij uitstek in de super-kapitalistische Staten die Verenigd zijn in Amerika. Maar in de periode pre-Trump werd toch nog een en ander… laat ons zeggen gecamoufleerd. Ze, we, konden nog altijd doen alsof, get it? Alsof iedereen gelijk was/is voor de wet. Wie het hardst de ander kan opzij duwen, wint.

Wat is Netneutraliteit precies?

Ik hoor u denken, netneutraliteit, wat is dat eigenlijk precies? Nou, hier een uiteenzetting. Ajit Pai heeft als topman van de  Federal Communications Commission zo beslist. Want Ajit is gekocht-want-betaald. Zoals ontelbaren met vooraanstaande posities met hem. Corruptie heerst! Vroeger, nu en in de toekomst. Tegenstanders van de nieuwe regeling zoals Democraten en consumentenorganisaties zullen nog proberen tegengewicht te bieden, maar ik geef ze weinig kans. De vele internetproviders van de VS mogen nu voorrrang geven aan bepaalde sites. Lees: de hoogste bieders. Zij kunnen (en zullen) sneller internet krijgen, hun sites zullen sneller geladen worden bij de zoekresultaten.  By the way: Pai was tevoren topman van Verizon, één van de grootste internetproviders van de VS. En net dàt Verizon wilde altijd al van netneutraliteit af, get the picture? We moeten er geen tekeningetje bij maken zeker? Want er zijn nu plotsklaps nog méér big bucks te verdienen! Van de kant van de bedrijven die voorrang willen, maar ook van de consumenten, de surfers, want die kunnen/moeten nu ook betàlen voor sneller internet…

Netneutraliteit, binnenkort bij u in de buurt?

Wilt u al even met eigen ogen zién wat het afschaffen van de netneutraliteit in de praktijk betekent? En u voorstellen hoe het misschien/eventueel/waarschijnlijk ‘bij ons’ in Europa eruit zou/zal zien? Want ik twijfel er geen nanoseconde aan dat zo’n raid, greep-naar-de-macht of overval, ook in de EU zal plaatsgrijpen. Het is al begonnen, watn de EU  is voornemens binnenkort heel bizarre copyright wetgevingen te introduceren die het functioneren van internet grondig gaan slopen. Vroeg of laat. Grappig én de nagel op de kop, watch and learn. Stel u voor, u wilt een hamburger kopen bij Burger King. Wel, wie heel veel betaalt, krijgt sneller zijn hamburger. En iemand met een ‘gewoon (hamburger)abonnement’? Tja, die moet maar wachten. En wachten. En wachten… Op Godot. https://nl.wikipedia.org/wiki/Wachten_op_Godot. Of op een andere president in 2021?

Lees ook eens verder bij de bron: Biflatie.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
05c8f8d736e2fa05deadbe95 640 economisch1

Economische destabilisatie van Brazilië, Argentinië en Venezuela “Made in the USA”

2528783826 1e611a8a8a shell oil

Shell kreeg 7 miljard euro cadeau van Nederlandse samenleving