Nieuwe migratiecrisis?! Kroatië haalt 1800 gepensioneerde politieagenten terug

De meldingen dat er een nieuwe vluchtelingengolf op komst is, stapelen zich op. Vrijdag kwamen daar tegelijk meerdere aanwijzingen bij en ook in begint de berichtgeving aarzelend op gang te komen.

Ik heb al in juli bericht dat Turkse ministers meegedeeld hebben dat de vluchtelingendeal met de in principe vervallen zou zijn. De redenen daarvoor zijn snel duidelijk te maken:

In 2016 hebben Brussel en Ankara een vluchtelingenakkoord gesloten. Daarin heeft Turkije zich ertoe verplicht om zijn grenzen met de EU te sluiten voor vluchtelingen en diegenen, die het desondanks lukken om naar Griekenland te komen, maar geen recht hebben op asiel, weer terug te nemen. Turkije heeft zich gehouden aan zijn deel van het akkoord, de vluchtelingenstroom is grotendeels opgedroogd.

Als tegenprestatie heeft de EU miljarden euro´s aan Turkije beloofd om de kosten voor de onderbrenging van de vluchtelingen te dekken en ze heeft aan Turkije reis-versoepelingen, dus de afschaffing van de visumplicht voor Turken, beloofd.

De EU heeft de visumplicht echter nooit opgeheven en nog niet eens de volledige, beloofde som betaald. De EU houdt zich over de hele linie niet aan het akkoord. Daar komt nog bij dat de EU Turkije dreigt met sancties vanwege een ruzie over gasboringen in de buurt van Cyprus, een denkbaar slecht moment voor een nieuwe ruzie met Turkije.

Maar hoewel men in de buitenlandse media hier alles al over kon lezen, hebben de Duitse media het verzwegen. De reden daarvoor zou wel eens de verkiezingen in Sachsen en Brandenburg geweest kunnen zijn. En de media zouden dit het liefst ook nog tot de verkiezingen in Thüringen verzwijgen, want welke partij zou profiteren van meldingen over een nieuwe vluchtelingengolf is voor iedereen wel duidelijk.

Vrijdag kwam de melding uit Kroatië dat het land “vanwege de migratiecrisis” 1800 politieagenten wil terugroepen van in de actieve dienst. Dat zouden 10% meer politieagenten voor Kroatië betekenen, dat op dit moment over meer dan 18.000 politieagenten beschikt. Vooral de grens met Bosnië moet strenger bewaakt worden met de extra agenten. Dat zou weer dezelfde Balkan-route zijn als in 2015. Of zich daar al meer vluchtelingen bevinden, is niet zichtbaar, Kroatische media berichten slechts van een algemene stijging sinds eind 2018.

Maar kennelijk nemen de meldingen dusdanig toe, dat vrijdag ook de “Welt” over de “dreigingen” van Erdoğan heeft bericht om “migranten naar door te laten”. Maar zoals niet anders te verwachten was, heeft ook de “Welt” de ware achtergronden verzwegen. Daar kun je alleen maar lezen dat Erdoğan weliswaar “dreigt om migranten naar Europa door te laten”, omdat hij meer geld van de EU zou willen hebben, geen woord daarentegen in de “Welt” over het niet nakomen van haar verdragsverplichtingen door de EU en ook geen woord over mogelijke EU-sancties tegen Turkije.

De Duitse lezer zou niets te weten moeten komen van deze dingen. Dat heb ik pas twee dagen geleden aan de hand van een artikel in de “Spiegel” aangetoond, dat zo´n vaardig stuk propaganda en desinformatie was, dat het thuishoort in een leerboek. Daarin werd gebruikgemaakt van alle psychologische trucs die je je kunt voorstellen om de lezer ….

Lees verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Een nieuw woord voor een triest fenomeen: ‘Farmageddon’

Let op! Drie mensen zijn nu overleden aan mysterieuze longziekte na het vapen