in ,

NL anno 2014: Een op tien huizenbezitters kampt met betalingsachterstand

Bijna een op de tien huizenbezitters loopt wel eens een achterstand op bij het betalen van de maandelijkse hypotheeklasten. Eén op de acht geeft aan steeds meer moeite te hebben om de maandelijkse vaste lasten te betalen.

Dit blijkt uit onderzoek van De Hypotheekshop. Het cijfer is veel hoger dan uit gegevens van blijkt. Die geven alleen het aantal huishoudens op dat een betalingachterstand heeft van drie maanden of meer.

SNS Bank en ING geven aan dat ongeveer 2% van hun klanten met een hypotheek een betalingsachterstand heeft van meer dan 90 dagen. Voor ABN Amro is dat 1% en 0,5%.

Veel banken grijpen ogenblikkelijk in als hun klanten te laat zijn met aflossen of het nakomen van hun renteverplichting. In extreme gevallen versoepelen ze de voorwaarden zodat de maandelijkse lasten voor huishoudens omlaag gaan. Op die manier voorkomen ze gedwongen verkopen van woningen. Bij een executieveiling leveren woningen doorgaans veel minder op dan de gangbare prijs in de markt.

Lees verder via Het Financieele Dagblad.

 

Foto via aka Jens Rost


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De blunders in Windows 8 zijn straks weer helemaal weggewerkt: Opvolger Windows 8 is Windows 10

Kamp: ‘Geen aanwijzingen verplaatsing aardbevingen’