in , ,

NPO gijzelt uw programma’s: Laten wij als belastingbetaler dat toe?

10345632764 1efe388b77 afzetting

Programma's van de publieke omroep zijn straks alleen nog op NPO.nl te kijken. Of via NPO Plus, maar dan moet u ervoor betalen. Wie naar de site van De wereld draait door surft, zal geen afleveringen van dat programma vinden. Wie op VPRO.nl afleveringen hoopt terug te vinden van Rembo & Rembo komt in de toekomst bedrogen uit. Al uw programma's zijn dan gegijzeld op NPO.nl.

In een gecontroleerde omgeving mag u alleen daar nog kijken naar al het moois dat publieke omroepen als VPRO, BNNVARA, EO of al die andere omroepen maken. Waarom? Om van NPO een sterk merk te maken dat de concurrentie aan kan met Netflix en . Dat is het beleid dat het bestuur van de NPO voor ogen heeft. De Nederlandse Publieke Omroep droomt over molens en tulpen en ziet die bedreigd worden door de slagschepen van , en al die andere enge Amerikaanse mediamerken. In reactie op die bedreiging trekt de NPO zich terug op de eigen terp.

Bij Netflix is een prachtig aanbod van series en films te vinden, goed drama. Van de Noorse publieke omroep, van de BBC, maar niet van de NPO. Geen Penoza, A'dam E.V.A. of De fractie. Programma's waarvoor Netflix mogelijk zou willen betalen. Inkomsten die terug kunnen vloeien naar het maken van nieuwe mooie dramaseries. Dergelijke onderhandelingen zijn er geweest, maar in plaats daarvan zijn deze series opgesloten achter een krakkemikkig slot van NPO Plus, waar je – nogmaals – moet betalen voor deze publieke programma's. Want, zo redeneert de NPO, vroeger betaalde je ook om zulke series op dvd te bestellen. Dat je die dvd's in verschillende winkels kon kopen en niet alleen in de NPO-winkel, wordt er heel listig niet bij verteld.

Zondag met Lubach was bijna afgeschoten door de NPO, totdat korte 's uit het programma op Youtube een groot succes werden. De video's zijn gretig gedeeld, toegevoegd aan afspeellijsten van favoriete Lubach-video's en wat was het mooi geweest als in de gerelateerde video's het aanbod van Lucky te vinden was geweest. Of van de rapservice uit Koefnoen. Mag niet, want die video's moeten allemaal op NPO.nl. Een site waar je geen afspeellijsten kunt maken, geen video's aan een lijst ‘bekijk later' kan toevoegen. Geen wonder natuurlijk: Youtube heeft honderden programmeurs die dagelijks werken aan het verbeteren van deze videosite. Daar moet je niet met publiek mee willen concurreren. Dat moet je omarmen als een krachtige partner waar je veel nieuw publiek kunt vinden door ze goed geselecteerde, volwaardige inhoud aan te bieden.

De laatste krachtige reportage van Zembla of Nieuwsuur op Facebook. Waar mensen de video niet alleen meteen kunnen terugkijken, maar er gelijk op kunnen reageren. En hem kunnen delen met vrienden en familie. Het zou de impact van al die nieuwswaardige verhalen die bij de publieke omroep gemaakt worden zoveel meer maatschappelijke impact geven. De discussie kan gevoerd worden op de plek waar mensen actief zijn en zich al dag en nacht opwinden over allerhande zaken. Mag niet van de NPO, daar komen de mensen maar voor naar NPO.nl, is de redenatie.

Bron: VPRO

Photo by Gerard Stolk ( vers la fête du Roi ) cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3540861791 e114342a52 idiots1

Politie, kudtburgerpestactie: “Het volk heeft deze regering gekozen dus pakken wij hun ook.”

59392852 0bfecc4a6b eypo

Excuus voor meer premie: Schade door regen en hagel gaat toenemen