in

Kerst 2014: Geen kerst-films(home alone) maar documentaires kijken!

15966574875 2f46fd2ee2 kerst1

Het is weer kerstvakantie voor velen. In plaats van de zoveelste herhaling van de zoveelste kerstfilm uit Hollywood, die u al 25x gezien heeft… Tijd voor een ander geluid.

De analfabeten van de 21ste eeuw zullen niet zijn zij die niet kunnen lezen of schrijven, maar zij die niet kunnen leren, ontleren en herleren.
— Alvin Toffler, auteur van het boek Future Shock

In dit bericht volgt een verzameling documentaires die de LLE-schrijvers boeiend vonden en welke u daadwerkelijk kunnen voorzien van waardevolle informatie. We kunnen het niet leuker maken, wel informatiever! Laat kerst 2014 dus een educatieve periode worden en laat het jaar 2015 in het teken staan van zelf-ontwikkeling!

Bankiers

Om te beginnen, de docu’s waar we andere dag naar verwezen. Aanraders voor de kerstvakantie: The Money Masters en The Secret of Oz van Bill Still. Documentaires over de macht van de bankiers over ons leven.

Deze documentaires leggen haarscherp het onderliggende probleem van de huidige economie uit, en beschrijven de titanen-strijd die in Amerika en elders is geleverd om het Centrale Banken systeem te voorkomen.

Meer info over The Secret of Oz, inclusief transcript hier. De Money Masters transcript is hier te vinden.

Century of Enslavement: The History of The Federal Reserve van James Corbet. Een eeuw van slavernij: de geschiedenis van de Amerikaanse Centrale Bank, nu ook metNederlandse ondertiteling.

All Wars Are Bankers’ Wars: Alle oorlogen zijn de oorlogen van bankiers. Dit is 45 minuten opzienbarende informatie, met veel bijzondere feiten die niet algemeen bekend zijn.

The Creature from Jekyll Island: Okay, hier moet je wat geduld voor hebben. Het verhaal van het ontstaan van de foutste, grootste Centrale Bank op deze planeet is echter geweldig boeiend.

97% Owned: When money drives almost all activity on the planet, it’s essential that we understand it. Yet simple questions often get overlooked – questions like: where does money come from? Who creates it? Who decides how it gets used? Hier de korte variant van de video. Nu ook het vervolg: Princes of the Yen.

Money for Nothing – Inside the Federal Reserve: Money For Nothing is de eerste film die de kijkers mee neemt in de Fed om de impact van het Fed-beleid op ons leven – verleden, heden en toekomst – te onthullen . De docu is ondertussen op Youtube te zien.

Money as Debt: Geld blijkt schuld. Een boeiende animatie-serie over de werking van geld. Anders dan je denkt. Deel 1 – Money as Debt,  Deel 2 – Promises Unleashed, en Deel 3 – Evolution Beyond Money.

Economie

Four Horseman: Door de eeuwen heen zijn systemen subtiel gewijzigd, gemanipuleerd en zelfs gecorrumpeerd voor het dienen van de belangen van de weinigen. We hebben deze veranderingen steeds aanvaard. Bekijk het hier.

De Schuldvraag: Draait de consument op voor de puinhoop op de financiële markten? Hoe is die puinhoop eigenlijk ontstaan? En waardoor zijn onze schulden zo hoog? Beide afleveringen hier te zien.

The Hidden Secrets of Money: Een aantal geweldig educatieve video’s, vooral aandacht voor aflevering 4: The Biggest Scam in the History of Mankind.

The Collapse of the American Dream: Het gaat over de VS, maar de EU doet er allesaan om ons lot te verbinden met de VS. De EU is wat dat betreft effectief gelijk geworden aan de VS, alleen met minder militaire kracht. Bekijk dus dit boeiende animatie (30 min) over The American Dream.

De Europese Unie

Euromania: Een filmmaker op zoek naar het echte verhaal achter de Europese Unie: zorgt Europa voor banen en democratie of werkt het vooral voor grote bedrijven?

Tom Staal en de Rioolput: de twee afleveringen van Tom Staal nog eens bekijken? Tom Staal trekt rioolput EU open: Brussel en Tom Staal trekt rioolput EU open: Straatsburg! Europarlementariërs die gaan slaan omdat ze worden aangesproken op fraude, altijd charmant.

Hoe durven ze! Buy buy Europe: Het had een geweldig feestje moeten zijn. Maar elf jaar na de lancering van de euro is de crisis totaal. Nooit waren de tegenstellingen tussen de landen zo scherp, nooit was de kloof tussen arm en rijk zo aanstootgevend – Deel 1: Elke week bankencrisis! Deel 2: Besparen tot in de kist! Deel 3: Het fiscale pretpark! Deel 4:Bratwurst, Lederhosen und Mini-jobs! Deel 5: Welk Europa willen we?

De Slag om Europa: De Slag om Europa serie van de VPRO – 30 min elk. De EurocraatDe weeffouten in de EuroMinder macht voor BrusselDe TabakslobbyBestaat de eurocrisis echt?Kroatië, een nieuw Griekenland?BankgeheimKraanwater in de uitverkoopPimp my EuropaDe Europese Megastal subsidieEuropa aan het soja-infuus,Wie is de baas?KiezersbedrogDe Europese DroomGeld over de balkEuroscepsisDe autolobby, etc.

Tegenlicht: Hotel EuropaOnze Dierbare DictatorsDe Tax-Free TourGoldman Sachs en de vernietiging van GriekenlandWe zijn het zat!VeiligheidscomplexDe biecht van de bankierHet brein van de bankierDe schuld van de bankDe slag om ons drinkwaterDe BananenmaffiaHet Duits AlternatiefHet antwoord op de crisis komt uit GriekenlandPower to the peopleHet jaar dat de euro valtOccupy, de comeback van de jeugd, etc

The Century of the Self: Wil je meer weten over Edward Bernays en zijn propagandatechnieken, kijk dan vooral naar de documentaire The Century of the Self, deel 1 en deel 2. Als je liever leest, de transcripts staan hier: deel 1deel 2.

Geo-engineering: Bekijk NL ondertitelde docu’s (Deel 1: Wat en Deel 2: Waarom) die in gaan op het fenomeen van geo-engineering, en vooral waarom dat zo ongezond is. Zie eventueel ook eerdere berichten op LLE.

Mondiaal Bedrog, Mondiale Hoop:  In februari 2011 gebeurde iets bijzonders, de oud minister van defensie van Canada, Paul Hellyer, trok een boekje open. Hij gaf de boeiende speech ‘Global Hope: A Plan to End the Worldwide Financial Crises‘, ook te zien op youtube, over het wereldwijd verspreide bedrog, over institutionele misleiding, over openbaring, maar vooral over hoop, voorzien van een concrete agenda voor actie!

The Human History Movie: De geschiedenis van de mensheid is niet wat we denken. Ok, de maker van deze video (1 uur) is een ADHDer, toch veel belangrijke alternatieveinformatie in goed behapbare animatie-vorm.

Paradise or Oblivion: Paradijs of Ondergang. Paradijs of Ondergang, deze documentaire toont de oorzaken van de systeem-crisis en nadelige symptomen veroorzaakt door ons huidige gevestigde systeem. Deze videopresentatie bepleit een nieuw sociaal-economisch systeem, dat wordt geactualiseerd op huidige kennis. Zie ook Future By Design.

De Wereld volgens Monsanto: Monsanto, met vestigingen in 46 landen, is marktleider in genetisch gemanipuleerde gewassen en is een van de meest controversiële bedrijven in de industriële geschiedenis. Bekijk het hier.

Panopticon: Heb jij ook ‘niks te verbergen’? Dan ben je een van de velen.Maar de controledrang op jouw leven neemt toe en privacy neemt af. Hoe staat privacy dan onder druk, waarom is Nederland privacyonvriendelijk, en hoe ga jij concreet in jouw leven de gevolgen merken? Bekijk het hier.

De Zeitgeist Trilogie: Deel 1 – The MovieDeel 2 – Addendum en Deel 3 – Moving Forward. Confronterende, maar eerlijke blik op de samenleving. Deel 1 is vooral confronterend, Deel 2 kijkt naar de dynamiek achter het probleem. Deel 3 kijkt naar alternatieve oplossingen.

Thrive: Wat is er nodig om te overleven? Een onconventionele documentaire die bloot legt de wereldwijde consolidatie van de macht in bijna elk aspect van ons leven. THRIVE biedtechte oplossingen, die ons kracht geven met ongekende en gedurfde strategieën voor hetterugwinnen van ons leven en onze toekomst. Bekijk het hier.

Wilt u nog meer opties? De 15 docu’s van Zero Hedge? Of overweeg de lijst van 200bewustmakende documentaires op The Spirit Science eens door te kijken!

Lees verder via Kerst anno 2014: Geen kerst-films maar documentaires! | Lang Leve Europa!.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8102621132 6ba36999b6 VVD e14194253129051

Sabotage van de VVD: topinkomens volgend jaar niet omlaag

2819711753 736dd3a909 current solar1

NASA Wetenschapper: “Bereid je voor op record aardbevingen, tsunami’s, Catastrofale vulkaanuitbarstingen en massale sterfgevallen als gevolg van Current Solar Minimum”