in

Ook honderdduizenden Nederlandse auto’s zijn te hacken

4536388950 7006b3db03 car hack

Ook honderdduizenden auto's in zijn te door een gebrekkige beveiliging van de chip in de autosleutel. De chip in de autosleutel en de code in de startonderbreker zijn niet goed geprogrammeerd.

Onderzoekers van de Radboud Universiteit zijn er in geslaagd om de geheime beveiligingscode van de Megamos Crypto chip te achterhalen. Ze ontdekten ontwerpfouten in de chip van de autosleutel, waardoor er een veel slechtere beveiliging is gebruikt dan mogelijk. Daarnaast bleek dat de code in de startonderbreker niet goed is geprogrammeerd. In de chip zit een lange beveiligingscode, maar Volkswagen gebruikt bijvoorbeeld maar een klein deel van die lange code in de autosleutel.

“Aangezien maar een klein deel van de beveiligingscode wordt gebruikt, is de code eigenlijk veel eenvoudiger te achterhalen dan zou moeten”, zegt onderzoeker Roel Verdult. “Als alle informatie is afgeluisterd tussen de sleutel en de auto kost het ongeveer tien minuten om met een grote rekencomputer de beveiligingscode te achterhalen. Als de lange sleutel zou zijn gebruikt dan zou je jaren moeten rekenen om achter de code te komen.”

De kwetsbare chip is vijftien jaar lang ingebouwd in allerlei auto's van het Volkswagenconcern. Het kantoor van Volkswagen in Wolfsburg en de branchevereniging RAI erkennen dat er een beveiligingsprobleem is.

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws

Photo by SparkFunElectronics cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4940487125 029208f07b VS EU

Europa bestemd voor slagveld: VS ziet graag conflict tussen Europa en Rusland

920bd13cc75976bd 640 euro

EU spendeert 700 miljoen euro per jaar aan propaganda