in , , ,

Overheden zijn niet te vertrouwen: Apple en Google houden update van Britse corona-app tegen vanwege dataverzameling

covid 19 docu the system

en Google hebben een update tegengehouden van de Britse contactonderzoek-app.

Het gaat om de tegenhanger van de Nederlandse CoronaMelder-app in en Wales, die gebruikt wordt voor het melden wanneer iemand in contact is geweest met een positief getest persoon.

De nieuwe update moest gebruikers vragen om logs te uploaden van check-ins bij evenementen, als zij achteraf positief getest zouden zijn op het .

Die check-ins werden verzameld met behulp van posters met barcodes die bij evenementen zouden hangen. Maar door het verzamelen van die logs zou de Britse National Health Service in principe locatiegegevens verzamelen van gebruikers van de app, iets wat strikt verboden is volgens de gebruiksvoorwaarden van Google en Apple.

Google en Apple hebben de update van de app afgelopen week tegengehouden en houden nu in plaats daarvan de vorige versie van de app live.

Het was in de Britse Test&Protect-app al langer mogelijk om QR-codes te scannen bij het binnengaan van één of ander gebouw om zo te loggen dat je ergens geweest bent maar die data was niet toegankelijk voor anderen en kon alleen gebruikt worden om hotspots te vinden.

Met de update zouden die loggegevens dus wel gedeeld worden met de NHS.

Lees verder bij de bron: Privacynieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Covid  Syringe Vaccination Virus  - Gajju_M / Pixabay

Israël: nu vier keer per jaar vaccinaties – anders geen vaccinatiebewijs

social media card 1

Medische gegevens 6,5 miljoen Nederlanders nog steeds toegankelijk door onwettige Corona gedoogconstructie