in , , ,

Overheid en jouw data: UWV en SVB meldden vorig jaar honderden datalekken bij AP

bananenrepubliek2

Het Uitkeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) en de Sociale Verzekeringsbank (SVB) meldden ieder afgelopen jaar honderden datalekken bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

In de meeste gevallen ging het om postgerelateerde lekken. Beide instanties doen hun best om het aantal fouten terug te brengen.

Meer dan 90 procent van de gemelde datalekken had betrekking op de door het UWV verzonden post. Dan is er bijvoorbeeld een verkeerd adres op de envelop terecht gekomen, of een verkeerde bijlage aan de brief toegevoegd.

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) schrijft in haar jaarverslag dat ze jaarlijks miljoenen brieven met persoonlijke informatie van burgers verstuurt. Daarbij komt het voor dat brieven niet of bij de verkeerde persoon bezorgd worden.

Het afgelopen jaar meldde de instantie 353 postgerelateerde datalekken bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Daarnaast zijn er nog 93 datalekken met een andere oorzaak gemeld bij de toezichthouder.

Dat blijkt uit de jaarverslagen van het UWV en de SVB, die dinsdag naar de Tweede Kamer zijn ….

Lees verder bij de bron: Privacynieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
bananenrepubliek2

Bananenrepubliek: datalek bij BuZa en gehackte WhatsApp-accounts van Kamerleden en topambtenaren

DPH Salk Circ Research 02 600x300 1

Staat Connecticut onthult ingrediënten, er zit SM-102 in: ‘Moderna vaccin bevat voor mens en dier dodelijk vergif’