in , ,

Politici en militairen zelf afgetapt bij ludiek surveillance protest

De jeugdvoorzitter van de Zweedse Piratenpartij lokte politici, en ook journalisten succesvol in de val op een grote security-conferentie. Als protest tegen de surveillancestaat werden zij in het geniep afgetapt. Dat leverde pijnlijke details op.

Een sterk statement tegen het massaal aftappen en volgen van onschuldige burgers. Tijdens de conferentie in Sälen zijn de officials die gebruik maakten van het onversleutelde WiFi-netwerk ‘Open Guest' allemaal afgetapt. Via de onbeveiligde verbinding werden zo bezochte websites, mailservers en metadata over surfactiviteiten verzameld, meldt Ars Technica. Ideetje van de 26-jarige jeugdvoorzitter van de lokale Piratenpartij Gustav Nipe.

Op zich geen nieuwe truc, deze WiFi-honeypot. Maar wel een mooie manier om de juiste doelgroep te laten ervaren hoe het is om onder de nukken van surveillance te verkeren. De actie legde tevens pijnlijk bloot dat sommige overheidsambtenaren gedurende de conferentie niet-werkgerelateerde zoektermen gebruikten zoals ‘boswandelingen' of eBay-veilingen bekeken.

Lees verder via Webwereld.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Paniekvoetbal Opstelten risico voor grondrechten burgers

Makelaars zeggen 30% meer huizen te verkopen terwijl dit gedwongen verkopen zijn aan huisjesmelkers