in , ,

Paniekvoetbal Opstelten risico voor grondrechten burgers

Nu verschillende Europese ministers van plan zijn om snel allerlei anti-terreurplannen door te drukken lopen de en grondrechten van burgers gevaar, zo waarschuwt Privacy Barometer, een particulier initiatief dat zich inzet voor de privacy in en Tweede Kamerleden een brief stuurde.

Enkele dagen na de in presenteerden de Europese ministers, waaronder minister Opstelten, een plan om meer gegevens op te slaan en meer gegevens uit te wisselen. “In het eerste punt wordt gesteld dat de ministers pal staan voor onze fundamentele rechten en vrijheden. In de punten daaronder schieten de bewindslieden direct weer in de registratie- en controle-reflex”, aldus Privacy Barometer. Er wordt bijvoorbeeld gepleit voor de opslag en uitwisseling van passagiersgegevens, hoewel er geen informatie is hoe dit nieuwe aanslagen kan voorkomen, merkt het initiatief op.

Privacy is veiligheid

Hoewel de ministers het vaak alleen over veiligheid hebben is volgens Privacy Barometer privacy juist veiligheid. “Privacy betekent dat mensen niet bang hoeven te zijn voor ongewenste controle en bemoeienis door anderen. Met het verzamelen en opslaan van gevoelige gegevens wordt een risico genomen. Een risico voor rekening van de . Bij fouten, lekken of misbruik kan het leven van de burger ernstig verstoord raken. Privacy is een bewezen veiligheidsmaatregel.”

Lees verder via Security.NL.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Trots dat ze zijn: Voorlopige belastingaanslag primeur voor 500.000 mensen

Politici en militairen zelf afgetapt bij ludiek surveillance protest