in ,

Politieke cultuur: sociale diensten harder, iedere bijstandsgerechtigden zijn hufters, losers en fraudeurs

De sociale diensten zijn te veel gericht op het uitdelen van sancties, alsof mensen die nodig hebben ‘hufters, losers en fraudeurs‘ zijn. Er heerst wantrouwen tegenover mensen die het echt nodig hebben. Dat constateert de Rotterdamse ombudsman Anne Mieke Zwaneveld. “De vraag is of sociale diensten niet doorslaan naar de andere kant van het sociale spectrum”.

Op eigen kracht

De tijd dat de betreffende maatschappelijk werker cliënten zoveel mogelijk bijstond is veranderd naar een cultuur waarin iedereen zoveel mogelijk op eigen kracht moet doen. Die aanpassing toont nu de keerzijde. De nieuwe werkhouding bij de sociale diensten komt voort uit de politieke cultuur waarin gemeenten steeds minder willen uitgeven.

Bij de sociale dienst in heerst blijkbaar zoveel cynisme dat in een interne mail over een cliënt een smiley werd toegevoegd. De cliënt moest eerst maar eens een ordegesprek gaan voeren omdat hij nogal agressief overkwam. “Die man was terecht woedend omdat hij te weinig voorschotten had gekregen. Mensen die alsmaar wachten op een hebben vaak helemaal niks meer en zakken door het ijs.”

via Telegraaf.nl.

Foto via mystic_mabel


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Amerikaanse politie wantoestanden bereikt Nederland (video)

BIG-Brother wil meer, meer, meer : Parkeerinformatie moet naar de Belastingdienst