in

BIG-Brother wil meer, meer, meer : Parkeerinformatie moet naar de Belastingdienst

3864434754 d3f36eb7be parkeren1

Het parkeerbedrijf SMS Parking dat klanten via de mobiele telefoon parkeergeld laat betalen, moet gegevens van klanten geven aan de Belastingdienst. Het gerechtshof in Den Bosch heeft dat bepaald.

Eind vorig jaar oordeelde de rechtbank in Den Bosch dat de fiscus die gegevens niet mocht opvragen vanwege de privacy. Het hof in Den Bosch erkent dat het overdragen van de gegevens in strijd is met de privacy, maar vindt dit ondergeschikt aan het algemeen belang, dat gediend is met een juiste belastingheffing.

De fiscus wil weten waar en wanneer de 150.000 klanten van SMS Parking in 2012 parkeerden. Die gegevens wil ze gebruiken om te achterhalen of leaserijders niet meer privékilometers hebben gereden dan ze opgeven.

“In de voorwaarden staat dat gegevens alleen worden gegeven aan de gemeente, zodat parkeerwachters hun werk kunnen doen”, zegt Ciric. “En aan het incassobureau wanneer klanten weigeren te betalen. Maar ik ga geen gegevens geven aan de Belastingdienst omdat er toevallig een aantal mensen rondrijdt dat een kilometeradministratie bijhoudt.”

via NOS Nieuws.

Foto via FaceMePLS cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3669022889 9b6a7fa7d6 hufters1

Politieke cultuur: sociale diensten harder, iedere bijstandsgerechtigden zijn hufters, losers en fraudeurs

7419198226 150a18b9ac diederiksamsom1

De realiteit van de samenleving is te hard voor @diederiksamsom nu heeft hij genoeg van Twitter