in ,

Rapport over milieunormen vliegtuigen blijft geheim

Natuur & is onaangenaam verrast dat het kabinet een geheim rapport over milieunormen van vliegtuigen niet openbaar hoeft te maken. “Dit is natuurlijk niet transparant, op deze manier kunnen we niet beoordelen of die normen geen sjoemelnormen zijn”, aldus directeur Marjolein Demmers. De organisatie had bij de in Utrecht een zaak aangespannen, ondersteund door Transport & Environment en ClientEarth.

 

In 2016 zijn voor de eerste keer normen voor de uitstoot van CO2 door vliegtuigen vastgesteld. In een document van de VN-organisatie die over de normen gaat, ICAO, staat informatie over hoe ze tot die normen zijn gekomen. Nederland is lid van ICAO, maar weigert Natuur & Milieu, maar ook andere organisaties, journalisten en parlementariërs, het rapport te geven.

 

Beoordelen

Om de normen te kunnen beoordelen, is volgens Natuur & Milieu nodig dat duidelijk is waar die op gebaseerd zijn. “Strikte CO2-normen voor vliegtuigen zijn belangrijk om de uitstoot aan banden te leggen”, reageert Marjolein Demmers, directeur van Natuur & Milieu, “maar we weten pas of de normen ambitieus genoeg zijn, als we precies weten waarop ze gebaseerd zijn.”

 

Debat

De beslissing van de werkt volgens Natuur & Milieu negatief uit voor het debat over de luchtvaart. “De informatie over de totstandkoming van de normen blijft nu onder de pet. Zo kunnen we er geen open debat over voeren”, aldus Demmers. Natuur & Milieu gaat samen met Transport & Environment en ClientEarth bekijken wat de kansen zijn van een hoger beroep.

Lees ook eens verder bij de bron:  Duurzaamnieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anna Lyse
2 jaren geleden

Het is jammer dat veel mensen nog steeds denken dat CO2 een gifgas is. Dat is het totaal niet !
Veel mensen denken dat CO2 een broeikasgas gas is en verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde. Ook dat is niet waar en ik zal in 5 regels uitleggen waarom. Er zit 0.035 % CO2 in lucht. De rest is zuurstof (20 %) en stikstof (80 %). Er zit dus vrijwel geen CO2 in lucht. Nu is het verhaal dat wordt opgehangen dat lucht door extra CO2 minder goed thermisch geleidbaar is en dat daardoor de aarde opwarmt – maar dat kan niet zelfs al verdubbelt het CO2 percentage want er zit vrijwel geen CO2 in lucht …. Iedere ingenieur geschoold in chemie of thermodynamica kan die sommen maken.
Maar het wordt nog gekker: planten halen CO2 uit de lucht en zetten die om naar zuurstof en koolstof. Die zuurstof wordt afgegeven aan de lucht en de koolstof wordt gebruikt om de plant te doen groeien.
Omdat er zo weinig CO2 in lucht zit zitten planten vrijwel tegen verstikking aan. Tuinders kopen daarom graag CO2 van gasgestookte energie centrales (zij betalen daar voor !!!!) om daarmee hun planten meer CO2 te kunnen geven – het is niets minder dan mest !!!
Het hele Co2 verhaal is dus een hoax.

Dat betekent niet dat Natuur & Milieu ongelijk heeft! Integendeel. Het is van de gekke dat een overheid cijfers verborgen wil houden voor de burgers. Wat verbeeldt die overheid zich wel door voor de burgers te zullen denken. Wat heeft de overheid te verbergen? Het zijn altijd de burgers die de rekening betalen. Niet de overheid. Het is precies die reden dat de VS op dit moment volledig in de problemen zit !!! En hetzelfde zien we nu bij de EU die wel voor de burgers denkt te kunnen regeren. In alle gevallen gaat het dan heel erg fout !!!

Na een kritisch debat stemt de Eerste Kamer toch in met het hackvoorstel

‘Oekraïne bespioneerde Nederland bij MH17’