in

RIVM verwijdert stilletjes filmpje over mondkapjes: ‘Geen meerwaarde’

Nu het dragen van mondkapjes op steeds meer plekken verplicht is, verwijdert het informatie van haar website waaruit blijkt dat ze niet helpen bij het terugdringen van de verspreiding van het .

Gisteren verwijderde het RIVM een filmpje (hier gearchiveerd) waarin het instituut stelt dat een mondkapje in het dagelijks leven geen meerwaarde heeft.

Er circuleert momenteel ook een ander filmpje waarin RIVM-baas Jaap van Dissel aangeeft dat er geen reden is om het dragen van mondkapjes te verplichten.

Op 29 juli zei hij tijdens een persconferentie: “De conclusie van het OMT is dat er momenteel op grond van wetenschappelijke kennis geen reden is tot een dwingende plicht tot het dragen van niet-medische mondkapjes. Wetenschappelijk bewijs ontbreekt daar domweg voor.”

“Het instituut uit gaat nog wat verder en heeft ook berekeningen gemaakt van wat nou het eventuele effect zou zijn. Het instituut toont dat ongeveer 200.000 personen tenminste een week een mondkapje moeten dragen om misschien één besmettingsgeval te voorkomen,” voegde hij toe.

Medeaanwezige Tamara van Ark, minister voor Medische , zei:

Lees verder bij de bron: Ninefornews


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

EU zet deur open voor nog meer bijensterfte door pesticiden

Manipulatie: Covid-19-testkits werden al jaren voordat de pandemie werd uitgeroepen verspreid