in ,

Rusland zal Iran helpen verdedigen bij een aanval van de Amerikanen

iran

Rusland heeft gezworen om zijn bondgenoot Iran te verdedigen, omdat de spanningen tussen de VS en de Islamitische Republiek blijven escaleren

Volgens de hoge Russische diplomaat Zamir Kabulov zal Iran niet alleen zijn als de VS “absoluut gestoorde acties” tegen hen ondernemen.

Kabulov, de Russische gezant voor Afghanistan, vertelde verslaggevers:

“Iran zal nooit alleen zijn als, God verhoede het, de VS ooit absoluut gekke en onverantwoordelijke acties tegen hen onderneemt”, eraan toevoegend dat “Niet alleen Rusland, maar veel landen sympathiseren met Iran”

Via Press TV: Kabulov zei dat er een mogelijkheid is van een gewapende confrontatie tussen Teheran en Washington, maar voegde eraan toe dat het conflict nog steeds kan worden opgelost met behulp van diplomatie.

“Ik wil echt geloven dat er geen oorlog zal zijn. Wanneer we ‘oorlog’ zeggen, bedoelen we soms kortetermijnconflicten, en dit kan niet worden uitgesloten, omdat de spanningen hoog oplopen, ‘legde de diplomaat uit. “Maar dit betekent niet dat het onvermijdelijk is, het is nog steeds mogelijk om terug te keren naar een conventioneel politiek proces, en Rusland doet zijn best om dit mogelijk te maken.”

Kabulov veroordeelde ook als “absoluut beledigend” recente Amerikaanse sancties tegen Leider van de Islamitische Revolutie Ayatollah Seyyed Ali Khamenei.

Rusland vraagt Iran, en de VS om de dialoog te beginnen

Afzonderlijk op woensdag zei Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov dat Moskou zal proberen de VS en Iran over te halen om de dialoog te beginnen, maar herinnerde Washington eraan dat gesprekken en sancties niet samen kunnen gaan.

“Dit veronderstelt natuurlijk het einde van het beleid van ultimatums, sancties en chantage,” vertelde Lavrov tijdens een briefing.

Rusland heeft de inspanningen van de VS om druk uit te oefenen op Iran hard gemaakt, herhalend dat Moskou naast Teheran staat in het licht van de dreigementen en sancties van Washington.

Sinds mei, toen de regering van de Amerikaanse president Donald Trump de sancties tegen Iran herstelde die zijn opgeheven onder een multilaterale nucleaire deal met Iran in 2015, hebben de spanningen sinds de maand mei weer de kop opgestoken. De Verenigde Staten liepen eenzijdig weg van de overeenkomst, officieel bekend als het gezamenlijk uitgebreid actieplan (JCPOA).

Sindsdien heeft een golf van verdachte aanvallen op olietankers in de buurt van de strategische Straat van Hormuz en de recente neergang van een Amerikaanse spionage drone die in de zuidelijke hemel van Iran was binnengedrongen, de regio verstoord en spanningen veroorzaakt.

De VS hebben Iran de schuld gegeven van de tankeraanvallen, maar het land ontkent betrokkenheid.

Washington beweert ook dat de Amerikaanse RQ-4A Global Hawk onbemande bewakingsdrone die was neergeschoten door het Islamic Revolution Guards Corps (IRGC) over internationale wateren vloog en het Iraanse luchtruim niet had geschonden. De GPS-coördinaten die door Iran zijn vrijgegeven, hebben de drone acht mijl buiten de kust van het land geplaatst, binnen de 12-mijlszone van de kust, wat de Iraanse territoriale wateren zijn.

De belangrijkste bewaker van de Russische president Vladimir Poetin zei dinsdag dat Moskou militaire inlichtingen heeft waaruit blijkt dat de Amerikaanse spionnendrone in feite het Iraanse luchtruim binnendrong, ondanks de beweringen van Washington.

“Ik heb informatie van het ministerie van Defensie van de Russische Federatie dat deze drone in het Iraanse luchtruim was”, zei hoofd van de Russische veiligheidsraad Nikolai Patrushev tijdens een briefing voor journalisten in Jeruzalem al-Quds.

Een paar dagen na het neerhalen van de drone door Iran introduceerde het Witte Huis nieuwe sancties tegen Ayatollah Khamenei en senior commandanten van Marine, Aerospace en Ground Forces van de IRGC.

Washington zal ook sancties instellen op de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif, die wordt gezien als de architect van de JCPOA.

Lees verder bij de bron: worldunity.me

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
fail 1544012901

Fraudesysteem van de overheid, faalt: in 5 jaar nog niet 1 fraudegeval opgespoord

computer says no syri algoritme

Met één druk op de knop van de computer en je bent opeens verdacht van fraude