in ,

Staats Dijkhoff wil niets zeggen over relatie van politie met het omstreden HackingTeam

1877517607 a96aed1ee1 Hacking e1441107304927

Staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie wil niet zeggen of de gebruik maakt van de software van het Italiaanse HackingTeam en of het bedrijf een presentatie aan de politie heeft geven.

Bij de inbraak in juli werden o.a. e-mails en broncode buitgemaakt. Daaruit bleek dat er contact was geweest tussen HackingTeam en de Nederlandse politie. In een verklaring ontkende de politie echter dat het interesse in de software van HackingTeam had. Het Italiaanse bedrijf ontwikkelt software waarmee overheidsinstanties op afstand computers kunnen monitoren om bijvoorbeeld bewijs tegen verdachten te verzamelen.

Volgens de staatssecretaris brengt het verstrekken van informatie over welke specifieke software de opsporingsdiensten beschikken, testen en gebruiken grote risico's met zich mee voor de inzetbaarheid van die middelen. “Dit geldt dus ook voor het verstrekken van informatie omtrent de broncode, de robuustheid en de daarmee samenhangende veiligheidsvraagstukken. Ik kan hier derhalve geen informatie over verstrekken”, aldus Dijkhoff in zijn antwoord (pdf).

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws

Photo by jez` cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
LTFlyerPechtold1

Daar gaan de democratische maskers: Partijen willen referendum #geenpeil negeren

2928465791 9131bf23ec gezondheidszorg1

‘Eigen risico stijgt naar 385 euro en premie gaat met 7 euro p/m omhoog’