in ,

Staats Dijkhoff wil niets zeggen over relatie van politie met het omstreden HackingTeam

Staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie wil niet zeggen of de politie gebruik maakt van de software van het Italiaanse HackingTeam en of het bedrijf een presentatie aan de politie heeft geven.

Bij de inbraak in juli werden o.a. e-mails en broncode buitgemaakt. Daaruit bleek dat er contact was geweest tussen HackingTeam en de Nederlandse politie. In een verklaring ontkende de politie echter dat het interesse in de software van HackingTeam had. Het Italiaanse bedrijf ontwikkelt software waarmee overheidsinstanties op afstand computers kunnen monitoren om bijvoorbeeld bewijs tegen verdachten te verzamelen.

Volgens de staatssecretaris brengt het verstrekken van informatie over welke specifieke software de opsporingsdiensten beschikken, testen en gebruiken grote risico’s met zich mee voor de inzetbaarheid van die middelen. “Dit geldt dus ook voor het verstrekken van informatie omtrent de broncode, de robuustheid en de daarmee samenhangende veiligheidsvraagstukken. Ik kan hier derhalve geen informatie over verstrekken”, aldus Dijkhoff in zijn antwoord (pdf).

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws

Photo by jez`


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Daar gaan de democratische maskers: Partijen willen referendum #geenpeil negeren

‘Eigen risico stijgt naar 385 euro en premie gaat met 7 euro p/m omhoog’