in ,

Techreuzen starten wereldwijd initiatief voor COVID-19-vaccin kaart, die voor véél meer gebruikt gaat worden

CoviPass test vaccination

Techreuzen die nauwe banden hebben met de Amerikaanse nationale veiligheidsstaat – Microsoft, Oracle en de MITRE Corporation – kondigden aan dat ze een partnerschap hebben aangegaan met verschillende zorgbedrijven om het Vaccination Credential Initiative (VCI) op te richten om de implementatie van digitale COVID-19-vaccinatierecords te bevorderen .

Volgens een rapport van Reuters heeft de VCI “tot doel mensen te helpen versleutelde digitale kopieën te krijgen van hun immunisatiedossiers die zijn opgeslagen in een digitale portemonnee van hun keuze”, omdat het “huidige systeem [van vaccinatierecords] niet gemakkelijk gemakkelijke toegang en het delen van verifieerbare gegevens ondersteunt. vaccinatierecords. ” 1

Het initiatief vermeldt op haar website 2 dat de VCI een publiek-privaat partnerschap is dat zich inzet om individuen te voorzien van digitale vaccinatiedossiers, zodat deelnemers hun gezondheid kunnen beschermen en verbeteren en hun gezondheidstoestand kunnen aantonen om veilig terug te keren naar de reis. , werk, school en leven, terwijl de privacy van hun gegevens wordt beschermd. “

Het initiatief is in wezen gebaseerd op een gemeenschappelijk raamwerk van digitale vaccinatieportefeuilles, SMART Health Cards genaamd, die bedoeld zijn om “over organisatorische en jurisdictiegrenzen heen te werken” 3 als onderdeel van een nieuwe wereldwijde infrastructuur voor vaccinatierecords.

De host van de VCI-website en een van de belangrijkste ondersteuners van het initiatief is de Commons Project Foundation. Die stichting, in samenwerking met het World Economic Forum (WEF), loopt het gemeenschappelijk Trust Network, 4 die drie doelen die analoog zijn aan die van VCI zijn heeft.

Zoals vermeld op de WEF-website, zijn de doelstellingen van het netwerk (1) het versterken van individuen door digitale toegang tot hun gezondheidsinformatie; (2) om het voor individuen gemakkelijker te maken om de vereisten van elke bestemming te begrijpen en eraan te voldoen; en (3) ervoor te zorgen dat alleen verifieerbare laboratoriumresultaten en vaccinatiegegevens van betrouwbare bronnen worden gepresenteerd voor grensoverschrijdende reizen en handel.

Om deze doelen te bereiken, wordt het Common Trust Network aangedreven door “een wereldwijd register van vertrouwde laboratorium- en vaccinatiegegevensbronnen”, evenals “standaardformaten voor laboratoriumresultaten en vaccinatierecords en standaardtools om die resultaten en records digitaal toegankelijk te maken.”

Een ander en gerelateerd partnerschap tussen Commons Project Foundation en WEF is CommonPass. CommonPass, dat ook wordt ondersteund door de Rockefeller Foundation, is zowel een raamwerk als een app waarmee “individuen toegang krijgen tot hun laboratoriumresultaten en vaccinatierecords, en ermee instemmen dat die informatie wordt gebruikt om hun COVID-status te valideren zonder enige andere onderliggende persoonlijke informatie te onthullen. gezondheidsinformatie.”

De huidige 5 leden van CommonPass, waaronder JetBlue, Lufthansa, Swiss International Airlines, United Airlines en Virgin Atlantic, zijn ook lid van het Common Trust Network. Deze overlap tussen de Commons Project Foundation / WEF-partnerschappen en de VCI illustreert dat het WEF zelf betrokken is bij de VCI, zij het indirect via hun partners bij de Commons Project Foundation.

De Commons Project Foundation zelf is het ontdekken waard, aangezien de medeoprichters, Paul Meyer en Bradley Perkins, langdurige banden hebben met de RAND Corporation, de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention en het International Rescue Committee, zoals opgemerkt door MintPress News. 6

Het IRC, momenteel geleid door Tony Blair protégé David Milliband, ontwikkelt 7 een biometrisch identificatie- en vaccinatierecordsysteem voor vluchtelingen in Myanmar in samenwerking met de ID2020 Alliance, die een partnerschap aangaat met CommonPass-steun, de Rockefeller Foundation. Bovendien financiert de ID2020 Alliance de Commons Project Foundation en wordt ze ook ondersteund door Microsoft, een van de belangrijkste bedrijven achter de VCI.

Wearable ID’s voor uw gezondheid en uw portemonnee

Overlap tussen digitale vaccinatierecords, gepromoot via initiatieven zoals CommonPass en VCI, en de drang naar een nieuw wereldwijd digitaal identiteitssysteem is geen toeval. Inderdaad, de ontwikkelaar van VCI’s SMART Health Cards-raamwerk bij Microsoft Health, Josh C. Mandel, merkte in zijn overzichtspresentatie 8 over dat raamwerk op dat digitale identiteit een integraal onderdeel is van het digitale vaccinatierecord.

Van SMART Health Cards wordt vanaf nu verwacht dat ze naast de vaccinatiegegevens ook de volledige naam, het geslacht, de geboortedatum, het mobiele telefoonnummer en het e-mailadres van een persoon bevatten, hoewel het mogelijk en waarschijnlijk is dat als initiatief meer persoonlijke informatie nodig is. vooruitgang, aangezien VCI stelt dat deze identificatoren slechts een startpunt zijn. 9

Hoewel SMART Health Cards worden geadverteerd als digitale vaccinatierecords, zijn ze duidelijk bedoeld om voor veel meer te worden gebruikt. Openbare informatie over het raamwerk merkt bijvoorbeeld op dat SMART Health Cards ‘bouwstenen zijn die in de hele gezondheidszorg kunnen worden gebruikt’, waaronder het beheren van een compleet immunisatierecord dat veel verder gaat dan COVID-19-vaccins, het delen van gegevens met openbare gezondheidsinstanties en communicatie met zorgverleners.

Maar dit kader zal niet beperkt blijven tot informatie over de gezondheidszorg, zoals Mandel heeft gezegd. In zijn presentatie merkt hij op dat de toepassing van SMART Health Cards binnenkort kan worden gebruikt als ID’s voor commerciële activiteiten, zoals het huren van een auto. Het gebruik van de term “digitale portemonnee” door het VCI-raamwerk om te verwijzen naar zijn digitale vaccinatierecord, duidt ook op toekomstige connectiviteit met economische activiteit.

Pogingen om digitale identiteit te koppelen, niet alleen aan economische activiteit maar ook aan gezondheidsgegevens, zijn recentelijk geëscaleerd, bijvoorbeeld met de pilot van Gavi, de Vaccine Alliance (ook bekend als GAVI) -Mastercard-Trust Stamp-partnerschap in Afrika. 10

Dat programma, dat voor het eerst werd gelanceerd in 2018, koppelt het digitale identiteitsplatform van Trust Stamp aan de GAVI-Mastercard Wellness Pass, een digitaal vaccinatierecord, en het click-to-pay-systeem van Mastercard dat draait op AI-technologie genaamd NuData. Mastercard en GAVI werken beide samen met de ID2020 Alliance, waartoe VCI-lid Microsoft behoort.

Gezien de redelijke speculatie dat dergelijke platforms digitale valuta, met name cryptocurrency, zouden gebruiken voor financiële activiteiten, is het vermeldenswaard dat VCI-lid Microsoft in 2019 een patent heeft aangevraagd 11 dat ‘menselijke lichaamsactiviteit’, inclusief hersengolven en lichaamswarmte, mogelijk zou maken mijn (dat wil zeggen, genereren) cryptocurrency. Dit zou natuurlijk biometrie koppelen aan onder meer financiële activiteit.

Een dergelijk systeem, zoals uiteengezet in het Microsoft-octrooi, zou waarschijnlijk de introductie van wearables vereisen om te worden geïmplementeerd. Met name zijn er onlangs talloze wearables voor contactloze identiteit, digitale reispassen en betaalapparaten gelanceerd.

Voorbeelden zijn onder meer DigitalDNA, 12 Proxy, 13 en FlyWallet. 14 FlyWallet valt vooral op omdat hun nieuwste product, Keyble, 15 een wearable is die digitale identiteit combineert door middel van vingerafdrukverificatie, wat zowel contactloze betalingen als gezondheidstoepassingen mogelijk maakt, zoals monitoring van vitale functies en het delen van gegevens met verzekeringsmaatschappijen en zorgaanbieders.

Gesponsord door Spooks en Silicon Valley

Het SMART Health Cards-framework is ontwikkeld door een team onder leiding van de hoofdarchitect van Microsoft Healthcare, Josh Mandel, die eerder 16 jaar was als Health IT Ecosystem-lead voor Verily, voorheen Google Life Sciences.

Voorwaar is momenteel nauw betrokken bij COVID-19-tests 17 in de VS, met name in Californië, en koppelt de resultaten van testontvangers aan hun Google-accounts. 18 Hun andere COVID-19-initiatieven zijn bekritiseerd vanwege nog steeds onopgeloste privacyproblemen, 19 iets dat ook verschillende van Verily’s andere inspanningen 20 vóór COVID-19 heeft geplaagd , waaronder die waarbij Mandel betrokken was.

Bijzonder zorgwekkend is dat Verily, en bij uitbreiding Google, Project Baseline heeft gemaakt, dat sinds 2017 21 “bruikbare genetische informatie” verzamelt met een focus op “volksgezondheid” van deelnemers. Toch, tijdens het COVID-19-proces, Project Baseline is een belangrijk onderdeel 22 geworden van Verily’s COVID-19-testinspanningen, waardoor de verontrustende mogelijkheid wordt gewekt dat Verily de DNA-gegevens van Amerikanen heeft verkregen via haar COVID-19-testactiviteiten .

Hoewel Verily deze mogelijkheid niet rechtstreeks heeft aangepakt, is het vermeldenswaard dat Google al enkele jaren sterk betrokken is bij het verzamelen van genomische gegevens. Zo werd in 2013 Google Genomics 23 opgericht met het doel DNA-gegevens op Google Cloud-servers op te slaan en te analyseren.

De dochteronderneming van Google, nu bekend als Cloud Life Sciences, heeft sindsdien AI-algoritmen 24 ontwikkeld die “uw genoomsequentie kunnen opbouwen” en “alle mutaties kunnen identificeren die een individu van zijn ouders erft”. Google heeft ook nauwe banden met de bekendste DNA-testbedrijven in de VS, zoals Ancestry.com.

Ancestry, onlangs gekocht door private-equitygigant Blackstone, deelt gegevens met een geheimzinnige dochteronderneming van Google 25 die genomische gegevens gebruikt om levensverlengende therapieën te ontwikkelen. Bovendien is de vrouw van Google-medeoprichter Sergey Brin, Anne Wojcicki, de medeoprichter en CEO van DNA-testbedrijf 23andMe. Wojcicki is ook de zus van Susan Wojcicki, de CEO van YouTube, eigendom van Google.

Google en de meerderheid van de ondersteuners van VCI – Microsoft, Salesforce, Cerner, Epic, de Mayo Clinic en MITRE Corporation, Change Healthcare – zijn ook prominente leden van de door MITRE geleide COVID-19 Healthcare Coalition. 26

Andere leden van die coalitie zijn onder meer de In-Q-Tel van de CIA en het aan de CIA gelinkte dataminingbedrijf Palantir 27 , evenals een groot aantal bedrijven in de gezondheidszorg en medische dossiers. De coalitie past goed bij de ambities van Google en gelijkgestemde bedrijven die onder het mom van de strijd tegen COVID-19 toegang hebben gezocht tot grote hoeveelheden Amerikaanse gezondheidsgegevens.

De COVID-19 Healthcare Coalition beschrijft zichzelf 28 als een publiek-privaat partnerschap dat “de kritieke infrastructuur om samenwerking en gedeelde analyse mogelijk te maken” op COVID-19 mogelijk heeft gemaakt door het delen van gegevens over gezondheidszorg en COVID-19 onder leden.

Dat deze coalitie en VCI nauw betrokken zijn bij MITRE Corporation is veelzeggend, aangezien MITRE een bekende maar geheimzinnige aannemer is van de Amerikaanse regering, met name de CIA en andere inlichtingendiensten, die 29 Orwelliaanse bewakings- en biometrische technologieën hebben ontwikkeld. waaronder een aantal die nu gericht zijn op COVID-19.

Slechts drie dagen voor de openbare aankondiging van de oprichting van VCI, kondigden Microsoft Healthcare en Google’s Verily een partnerschap aan 30 samen met MIT en Harvard’s Broad Institute om de cloudgegevens en AI-technologieën van de bedrijven te delen met een ‘wereldwijd netwerk van meer dan 168.000 gezondheids- en biowetenschappen. partners ”om het Terra-platform te versnellen. 31

Terra, oorspronkelijk ontwikkeld door het Broad Institute en Verily, is een “open data-ecosysteem” gericht op biomedisch onderzoek, met name op het gebied van kankergenomica, populatiegenetica en virale genomica. De biomedische gegevens 32 Terra-verzamelingen omvatten niet alleen genetische gegevens, maar ook medische beeldvorming, biometrische signalen en elektronische medische dossiers.

Google is, via zijn partnerschap met het Pentagon, dat afgelopen september werd aangekondigd, overgestapt op het gebruik van de analyse van dergelijke gegevens om 33 ziekten zoals kanker en COVID-19 “voorspellend te diagnosticeren” . Amerikaanse militaire contractanten, zoals Advanced Technology International, 34 zijn het ontwikkelen van wearables dat AI-gestuurde voorspellende diagnose technologie zou gelden voor COVID-19 diagnoses.

Voorspellende COVID-19-diagnose is ook een ambitie van een ander bedrijf dat VCI ondersteunt, Salesforce. Salesforce is een van de drie bedrijven die COVID 360 hebben gemaakt, 35 die Salesforce senior vice-president Bob Vanstraelen omschrijft als 36 een “gratis volledige coronavirus-behandelingsoplossing voor risicopatiënten en -burgers ” die wordt gehost op Salesforce Health Cloud en door Deloitte’s Israëlische tak en het Israëlische aan inlichtingen gekoppelde AI-bedrijf Diagnostic Robotics. 37

COVID 360 maakt gebruik van het Diagnostic Robotics-platform voor klinische voorspellingen en past dit toe op COVID-19, zodat “overheidsinstanties of verzorgers” personen kunnen identificeren “in de buurt van een mogelijk positief coronavirusgeval” en coronavirus-tests en / of behandelingsregimes verplicht stellen, op basis van een risicoprofiel gegenereerd door COVID 360. Diagnostic Robotics en Salesforce zijn beide lid van de door MITRE geleide COVID-19 Healthcare Coalition.

Marc Benioff, oprichter, voorzitter en CEO van Salesforce, was voorheen vice-president bij Oracle. Oracle, een andere VCI-ondersteuner, is opgericht als een spin-off van een CIA-project 38 met dezelfde naam, en de topmanagers hebben nauwe banden met de vertrekkende Trump-regering en ook met de Israëlische regering. Hoewel Benioffs geschiedenis vóór Salesforce met een aan de CIA verbonden bedrijf als Oracle aanzienlijk is, verdienen Benioffs nauwe banden met het World Economic Forum 39 ook meer aandacht.

Benioff is niet alleen lid van de raad van toezicht van het WEF, maar hij is ook de inaugurele voorzitter van het Centrum voor de Vierde Industriële Revolutie van het forum, een ‘revolutie’ die de architect en de oprichter van het WEF, Klaus Schwab, definieert 40 als een samensmelting van mensen. fysieke, digitale en biologische identiteiten. Benioff is ook de eigenaar en medevoorzitter 41 van het tijdschrift Time, dat onlangs een hele uitgave 42 publiceerde die gericht was op het promoten van de vierde industriële revolutie en de door het WEF gesteunde Great Reset.

Benioff is ook lid van de Raad voor Inclusive Kapitalisme, 43 een samenwerking tussen het Vaticaan en de oligarchen om een “meer inclusieve, duurzame en vertrouwde economisch systeem” voor de 21ste eeuw te maken.

Naast Benioff in de raad zijn bekende figuren zoals Lynn Forester de Rothschild (naaste medewerker van Jeffrey Epstein en de Clintons 44 ), Mark Carney (speciale VN-gezant voor klimaatactie en voormalig gouverneur van de Bank of England), en William Lauder (uitvoerend voorzitter van Estée Lauder, neef van Ronald Lauder, lid van Mega Group 45 ) en de topmanagers van MasterCard, Visa, Dupont, Merck, Johnson & Johnson, BP en Bank of America. Ook aanwezig zijn de hoofden van de Ford en Rockefeller Foundations.

Benioff en anderen die in dit artikel worden genoemd, zijn perfecte voorbeelden van de kruisbestuiving tussen groepen oligarchen en hun bijbehorende stichtingen en organisaties en hoe deze netwerken samenwerken om een ​​gemeenschappelijke agenda na te streven.

Hoewel de drang om digitale identiteit te combineren met vaccinatierecords en economische activiteit oppervlakkig gezien de inspanning van verschillende organisaties en groepen lijkt te zijn, verschijnen steeds weer dezelfde individuen en entiteiten, wijzend op een gecoördineerde push om niet alleen een dergelijk systeem te implementeren, maar toestemming vervaardigen voor een dergelijk systeem onder de wereldbevolking.

De inspanning om toestemming te verkrijgen voor een allesomvattend digitaal identificatiesysteem is opmerkelijk, aangezien dwang tot dusver het belangrijkste verkoopargument was. Er is ons verteld dat we zonder een dergelijk systeem nooit in staat zullen zijn om weer aan het werk of naar school te gaan, nooit zullen kunnen reizen of nooit normaal kunnen deelnemen aan de economie.

Hoewel dit systeem op deze manier wordt ingevoerd, is het essentieel erop te wijzen dat dwang een ingebouwd onderdeel is van deze infrastructuur en, indien geïmplementeerd, zal worden gebruikt om menselijk gedrag met groot effect te wijzigen, waarbij het veel verder gaat dan alleen de kwestie van COVID-19-vaccins .

Lees verder bij de bron: Wereldwijd initiatief voor COVID-19-vaccinrecords

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
blind

Nu gaande: een democratische dictatuur via list en bedrog, zo doen ze dat

belasting 1

Hè bàh: Belastingdienst weer in de fout! Veel te veel toeslag voor arbeidsmigranten sinds 2016