in

Teeven: ‘Opstelten wist van 4,7 miljoen gulden’

5145985828 a2b9224b76 teeven opstelten

Volgens voormalig staatssecretaris Fred Teeven wist minister Ivo Opstelten wel degelijk dat de deal met drugshandelaar Cees Helman om een bedrag van 4,7 miljoen gulden ging. Opstelten heeft dat altijd ontkend. De wil nu opheldering.

Dat zegt Teeven vandaag in een interview in Het Parool. Volgens Teeven meldde hij het werkelijke bedrag van de deal in een gesprek met de directeur-generaal. ‘Maar Ivo heeft er welbewust voor gekozen mijn herinnering niet te gebruiken.' Teeven noemt dat een ‘verkeerde keuze.'

Teeven en Opstelten moesten in maart het veld ruimen nadat bleek dat Opstelten de Kamer verkeerd had geïnformeerd over een deal die Teeven in 2001 sloot  met drugsbaas Cees Helman, tijdens zijn tijd als officier van jusititie. Helman betaalde een bescheiden boete, waarna hij weer de beschikking kreeg over de miljoenen die hij met de drugshandel verdiende. Opstelten beweerde dat het ging om een bedrag van 1,25 miljoen gulden en dat van de deal geen bonnetjes beschikbaar waren. Later bleek dat Helman 4,7 miljoen gulden ontving en dat er wel degelijk bewijzen te vinden waren op het departement.

‘Onvoldoende herinneringen'
De verklaring van Teeven nu is saillant, omdat het vragen opwerpt over hoeveel minister Opstelten en daarmee ook premier Rutte wisten over de deal die Teeven had gesloten. Toenmalig Justitieminister Ivo Opstelten schreef dat Teeven ‘onvoldoende herinneringen' had.

Lees verder via: PAROOL

Photo by Veiligheid en Justitie cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
29661b2761592f1b 640 npcf

Onderzoek: patiënt wil medische gegevens online inzien

13590966405 1d7f8a245b donor

Bijna 30 duizend 18-jarigen werden donor na ministersbrief