in ,

Topeconoom Claudio Borio van de Bank for International Settlements (BIS) waarschuwt voor onrust op markten

En daar hebben we nummer zoveel die waarschuwt….
Het is oppassen geblazen voor verdere turbulentie op de financiële markten. Daarvoor waarschuwt econoom Claudio Borio van de Bank for International Settlements (BIS), een belangrijk samenwerkingsverband van centrale .

Volgens Borio lopen de monetaire ontwikkelingen in bijvoorbeeld en de de laatste tijd meer uiteen. Ook is het nog te makkelijk om te lenen en zijn de schulden wereldwijd te hoog.

Die situatie kan eenvoudig tot schokken leiden en die schokken zijn dan niet makkelijk op te lossen door bijvoorbeeld de Europese () of Federal Reserve.

,,Nu de rentetarieven nog steeds ongewoon laag zijn en de balans van de centrale banken nog steeds als nooit tevoren is opgeblazen, is er weinig meer over in de medicijnkast om de weer gezond te maken of voor hem te zorgen in geval van een terugval”, aldus Borio.

De topeconoom merkt ook op dat opkomende markten de afgelopen maanden in toenemende mate onder druk zijn komende te staan van de relatief sterke dollar.

De wereldwijde handelsspanningen en tekenen van een afzwakkende groei in China lieten zich in deze categorie landen eveneens voelen.

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

2 oktober 2018: Kleine beginnende revolutie in Nederland

Lubach legt het weer geweldig uit: Koopkrachtstijging