in , ,

U bent allemaal terrorist: 1,2 miljoen opvallende gedragingen per dag

4566635079 06ef025b77 camera safety1

Voor 1,2 miljoen Nederlanders geldt vandaag dat zij gedrag vertonen, waarvan Ivo Opstelten zegt dat het dermate afwijkend is dat het opname in een politiesysteem rechtvaardigt. U bent allemaal terrorist. De minister van Veiligheid en Justitie gaf maandag antwoord op vragen van de Kamerleden Schouw(D66) en Ronald van Raak(SP) over het bijhouden van een register van ‘Brenno-sightings‘ in politiesystemen.

Voor de NSS-top was mij te verstaan gegeven dat ik me beter niet kon aanmelden als journalist en dat heb ik maar niet gedaan. Daarna bleek dat dat er actief werd geregistreerd waar ik wanneer was. Bijgehouden werd waar ik artikelen of columns schreef en waar ik uit de trein stapte.

Zoiets hoort de politie ook te doen, stelt Opstelten:

“Dit laat onverlet dat het binnen de legitieme taakuitvoering van de politie valt dat opvallende gedragingen van een persoon waargenomen worden en dat van die waarneming verslag wordt gedaan in de daarvoor bestemde systemen van in dit geval de politie.”

Het uit een trein stappen is een voorbeeld van zo’n waarneming, waarvan verslag wordt gedaan. Dus de 1,2 miljoen reizigers die vandaag in of uit een trein stappen vertonen ‘opvallende gedragingen’. Best begrijpelijk voor een bewindvoerder die waarschijnlijk zelf bijna nooit in het openbaar vervoer zal zitten.

Dat uw belastinggeld is besteed in het registreren van mijn opvallende gedragingen heeft de NSS niet bepaald geholpen.

Lees de rest via ThePostOnline.

Photo by Kingfox cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
borstimplantaten1

Verband tussen klachten: ‘Leg behandelingen borstimplantaten stil’

428093819 d500d7bfc8 ABN Amro1

Genationaliseerde ABN Amro verhoogt salaris met 20% van de subtop