in ,

U moet dood volgens de VN

De chef van de , Christiana Figueres,merkte onlangs op dat de mensheid de bevolkingsgroei onder controle moet houden omdat de druk op het aardse anders te hoog wordt. Ook de klimaatverandering maakt dat de wereldbevolking niet meer mag toenemen.

Het probleem met mensen als Christiana Figueres is niet zozeer hun analyse – meer mensen zorgen voor meer druk op de natuurlijke omgeving en hulpbronnen – als wel de oplossing die ze voorstaan.

Hun neiging om de zaak op een mondiaal niveau aan te sturen betekent in de praktijk een toenemend totalitarisme in het concrete, dagelijkse leven van degenen die onderworpen zijn aan een dergelijk bestuur. Als de voorstanders van mondiale maatregelen hun zin krijgen neemt de vrijheid van het individu in ieder geval af.

Daarbij komt dat democratische controle op besluitvorming op dat niveau per definitie ontbreekt, omdat de VN een club is van vertegenwoordigers van landen die aan geen enkele kiezer verantwoording schuldig is. Christiana Figueres zal dat overigens niet erg vinden: zij houdt wel van slagvaardig besturen.

Daarnaast zijn klimaatveranderingsactivisten (lees: klimaatalarmisten) vaak inconsequent: zo belijden zij doorgaans een afkeer van de moderne, op het gebruik van fossiele brandstoffen gebaseerde techniek, maar maken daar zelf naar hartelust gebruik van.

Het is niet voor niets dat de milieubeweging de bijnaam ‘Groene Khmer’ heeft. Zoals de Cambodjaanse Khmers hun land terugvoerden naar een agrarische toestand, zo willen de milieuzeloten van deze wereld (hallo ) terug naar de tijd van voor de Industriële Revolutie.

Lees verder via Vrijspreker.nl.

Photo by jakintza_ikastola


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Paracetamol: Zombie pil

Tetanusvaccins in Kenia besmet met onvruchtbaarheidsmiddel