in ,

Verband tussen nuttigen energiedrank en later drugsgebruik

Jongvolwassenen die regelmatig een energiedrankje nuttigen, lijken meer kans te hebben later in hun leven cocaïne te gaan gebruiken.

Dat schrijven onderzoekers van de University of Maryland School of Public Health in het blad Drug and Alcohol Dependence.

Voor de studie werden 1.099 jongvolwassenen in de leeftijd van 21 tot 25 jaar vijf jaar lang gevolgd. Personen die gedurende een lange periode regelmatig een energiedrankje tot zich namen, hadden meer kans cocaïne te gaan gebruiken tegen de tijd dat ze 25 jaar oud waren.

Ook gebruikten zij op die leeftijd vaker medicijnen zonder medische reden en liepen zij op 25-jarige leeftijd een hoger risico op alcoholisme.

“Deze resultaten suggereren dat gebruikers van energiedrankjes een verhoogd risico lopen op misbruik van andere, met name stimulerende, middelen”, zegt onderzoeker Amelia Arria.

Het Voedingscentrum adviseert jongeren tussen de 13 en 18 jaar maximaal één energiedrankje per dag te nemen.

Lees verder bij de Bron: NU.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Cadeau van 21 miljard euro: Onbetaald overwerk kwalijk maatschappelijk vraagstuk

Hoe de wereld profiteert van Afrika’s rijkdom