in ,

Verhaaltje wel zeg: ’Maassluis faalt om ouders bij jeugdzorg te betrekken’

De gemeente Maassluis moet zich voor de voorzieningsrechter verantwoorden omdat ouders niet zijn betrokken bij het opstellen van de specialistische .

Volgens Van Doremalen, juridisch adviseur bij Oudersonline en woonachtig in Maassluis, faalt haar gemeente net als Schiedam en Vlaardingen om ouders te betrekken bij de veranderingen in de jeugdzorg. „En dat is wel verplicht, dat staat in de Jeugdwet.” Omdat Maassluis weigert gehoor te geven aan haar oproepen om alsnog ouders te betrekken bij de vaststelling van de Beleidsnotitie Jeugdhulp 2015/2016 sleept ze de gemeente voor de voorzieningsrechter.

„De voorzieningsrechter heeft wel ballen nodig om de besluitvorming tegen te houden en niet door de gemeenteraad te laten passeren. Ik hoop dat de dit wel doet zodat Maassluis gedwongen is om alsnog de ouders in het hele proces te betrekken. En als in ons voordeel wordt besloten, dan doen we hetzelfde bij Schiedam en Vlaardingen, want ook daar worden de ouders er niet bij betrokken.”

Machtswellusteling

Ze ziet Maassluis als een potentaat. „De gemeente laat weten dat ze druk bezig is met het opzetten van ouderparticipatie, maar daar zijn ze veel te laat mee. In plaats van de ouders hierbij te betrekken speelt Maassluis een machtswellusteling die besluiten maakt die heel ingrijpend voor de mensen zijn, zonder ze erbij te betrekken.”

Lees verder via Telegraaf.nl.

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
via fapmag.nl

Met je gezichtenboek: Facebook verwijdert foto van jongen met ‘misvormd’ gezicht

‘Nederlandsche Gulden hield het langst stand binnen de EU’