in ,

VK, VS en Singapore dringen aan op vaccinpaspoorten en jaarlijkse vaccinaties tegen Covid-19

De Britse transportsecretaris Grant Shapps heeft aangegeven dat vaccinpaspoorten in de toekomst nodig kunnen zijn voor internationale reizen, terwijl hij erop aandringt dat er nog steeds geen plannen zijn om een ​​vergelijkbaar identiteitsbewijs voor binnenlandse doeleinden uit te rollen.

Shapps zei woensdag tegen BBC Radio 4 dat hij overleg heeft gepleegd met zijn collega’s in Singapore en de Verenigde Staten, evenals met een grote luchtvaartlobbygroep, over de implementatie van een wereldwijd erkend certificatiesysteem om de vaccinatiestatus en testresultaten van Covid-19 te verifiëren.

“Ik kan me voorstellen dat er in de toekomst een internationaal systeem zal zijn waarin landen willen weten dat je mogelijk bent gevaccineerd of dat er mogelijk tests zijn afgenomen voordat je gaat vliegen”, vertelde de transportsecretaris aan de BBC.

Hij erkende dat er verwarring bestond over het initiatief, omdat de Britse regering herhaaldelijk heeft ontkend dat ze plannen had voor ‘binnenlandse paspoorten’, waarvan hij zei dat ze ‘niet op de kaart stonden’.

Shapps heeft de Britten ook opgewarmd tegen het boeken van zomervakanties, door te zeggen dat het momenteel “illegaal” is om deel te nemen aan niet-essentiële reizen en dat het nog steeds onduidelijk is wat voor soort beperkingen de komende maanden zullen gelden. Hij beweerde dat het hervatten van normaal reizen en toerisme vereist dat “iedereen zijn vaccinaties heeft”, eraan toevoegend dat een “internationale ontgrendeling” alleen mogelijk zou zijn als andere landen hun vaccinatieprogramma’s intensiveren.

De International Air Transport Association (IATA), een grote lobbygroep van luchtvaartmaatschappijen, onthulde dinsdag dat het in gesprek was met de Britse regering over haar ‘Travel Pass’-initiatief, een die een bewijs van en Covid-19-status levert en wordt momenteel uitgeprobeerd door luchtvaartmaatschappijen van Etihad, Emirates en Singapore. Vanaf maart testen zo’n twintig luchtvaartmaatschappijen de IATA-app.

Downing Street heeft meerdere keren gezegd dat het geen identificatie overweegt die een bewijs van vaccinatie toont. Vorige maand zei minister van vaccinatie, Nadhim Zahawi, dat er “absoluut geen plannen” zijn voor vaccinpaspoorten, te midden van groeiende bezorgdheid dat Covid-gerelateerde ID vereist zou zijn om toegang te krijgen tot restaurants, bedrijven en andere instellingen. Hij zei ook dat het verplicht stellen van het vaccin “discriminerend en volkomen verkeerd” was.

Het concept van een vaccinpaspoort is een hot-button-kwestie geweest in het VK en elders, omdat landen worstelen met hoe ze hun grenzen veilig kunnen heropenen. Een waarin de Britse regering wordt opgeroepen het idee af te wijzen om Covid-19-paspoorten voor internationale reizen af ​​te geven, heeft op het moment van schrijven bijna 77.000 handtekeningen verzameld. Figuren als voormalig premier Tony Blair hebben echter betoogd dat het voorgestelde identiteitsbewijs “onvermijdelijk” is en dat het VK zijn rol als president van de G7 moet gebruiken om ervoor te zorgen dat een wereldwijd erkende vorm van identificatie wordt aangenomen.

Lees verder bij de bron: Worldunity


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Staat/belastingbetaler moet onteigende beleggers SNS Reaal ruim 800 miljoen euro betalen

Regeringen gebruiken dezelfde tactiek: houdt de bevolking op een dwaalspoor om opstand te voorkomen