in ,

Vladimir Poetin obstakel in plannen Bilderberg

De escalerende tussen de Verenigde Staten en Rusland begon niet in september 2013 op de Krim, maar tijdens de Bilderbergconferentie in Virginia in mei 2012. Dat schrijft de Canadese onderzoekster en schrijfster Joyce Nelson.

De meeste journalisten durven hun vingers niet te branden aan de Bilderberggroep, uit dat ze ‘complotdenkers' worden genoemd. Toch kan de conferentie volgens Nelson duidelijkheid scheppen over de huidige crisis tussen Rusland en het Westen.

-expert Daniel Estulin meldde in juni 2012 dat de deelnemers aan de conferentie in hun maag zaten met de Russische president Vladimir , omdat hij tegen een oorlog in Syrië en was en omdat hij een nieuwe gaspijplijn naar Europa wilde aanleggen (South Stream). Dat zou ten koste gaan van de Nabucco-pijpleiding, een pijplijn die aardgas moest vervoeren uit landen van de Kaspische Zee naar EU-lidstaten en die werd gesteund door de deelnemers aan de Bilderbergconferentie.

Een groot deel van Europa is afhankelijk van Rusland voor de invoer van aardgas. Dat gas komt grotendeels via een netwerk van pijplijnen in Oekraïne. Estulin sprak van een lastercampagne tegen Poetin, die werd gefinancierd door ‘de machtige Anglo-Amerikaanse elite'. Bij de bijeenkomst waren onder meer Peter Voser en Jorma Ollila van Royal Dutch , Robert Dudley van BP en toenmalig senator van Massachusetts John Kerry aanwezig.

Er waren ook zeven Canadese deelnemers, waaronder de stafchef van minister-president Stephen Harper. Nelson vermoedt dat de Bilderbergers tijdens de conferentie toestemming hebben gegeven voor de aanleg van de Energy East-pijplijn, die olie uit teerzand moet uitvoeren naar Europa. Deze pijplijn is een alternatief voor Keystone XL, een pijpleiding die wordt geblokkeerd door de Amerikaanse Senaat.

Lees verder via NineForNews.nl.

 

Foto via MrSnooks


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Told ya: ‘Google heeft geheime anti-piraterijgroep’

Minister Hennis alweeer: Opnieuw zet de JSF de politiek op scherp