in , , , , ,

Demissionaire(!) kabinet steunt en verwelkomt ‘uiterst controversieel voorstel’ voor digitale euro, plicht en European Digital Identity

Het demissionaire steunt het voorstel van de voor een digitale als betaalmiddel.

Ook zegt het kabinet de keuze van Brussel te begrijpen voor een acceptatieplicht door winkels, zowel voor online als offline betalingen.

Dat staat in een BNC-fiche dat het kabinet naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

De digitale euro zou op basis van het voorstel een publiek wettig betaalmiddel worden, dat overal in de moet worden geaccepteerd.

Dat betekent dat een betaling in digitale euro's in beginsel niet geweigerd kan worden aan de fysieke en online toonbank.

‘Positief-kritische houding'

In het BNC-fiche neemt het kabinet een ‘positief-kritische houding' in ten aanzien van de voorstellen van de Commissie.

Het kabinet verwelkomt de voorstellen, ziet de potentie van een digitale euro en vindt het belangrijk voorbereid te zijn op de toekomst. Het kabinet steunt het voorstel van de Commissie om te beginnen met een digitale euro als betaalmiddel en digitale vorm van de euro als enige munt in …

Lees verder bij de bron: Ninefornews


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


ABP verliest in één jaar 97 miljard(!) op beleggingen: ‘Dit is niet alleen krankzinnig, zelfs crimineel’