in , , , ,

Herinnert u 1940 nog: Nieuwe EU censuurmaatregelen gaan op 25 augustus 2023 in

f3ezquaxoaayvzg

De EU gaat vanaf 25 augustus alle berichten van het internet weren die zij beschouwt als desinformatie, nepnieuws of schending van grond- en mensenrechten.

Dit gebeurt middels de wet digitale dienstverlening (klinkt erg onschuldig), oftewel de Digital Services Act (DSA). Handhaving van deze wet is in handen via de Europese Commissie en van speciale coördinatoren.

De Commissie houdt toezicht op de grootste online platforms en grote zoekmachines. De Europese coördinatoren voor digitale diensten worden verantwoordelijk voor het toezicht op kleinere platforms en zoekmachines. Deze tweede censuurmaatregel via de coördinatoren wordt uiterlijk 17 februari volgend jaar operationeel.

Een zee van propaganda

Het zal in de nabije toekomst moeilijker worden om op het web overheidskritische informatie te vinden. Er zullen binnen de Unie online weinig of geen tegengeluiden meer te vinden zijn over klimaat, de oorlog in Oekraïne, 5G, pandemieën, ziektes, demonstraties, geoengineering, enzovoort.

Zoekmachines zullen alleen die informatie selecteren die de Europeaan ‘mag’ lezen. Op dit moment betekent ‘googelen’ al dat in zekere mate beperkte informatie wordt doorgeven, maar na eind augustus zal het hek echt van de dam zijn. De zoekresultaten zullen je dan een zee van overheidspropaganda voorschotelen.

De nieuwsvoorziening via het Europese internet zal niet boven het niveau van het NOS-acht-uur-journaal komen. Waarschijnlijk kan na de tv nu ook de computer voor dit doel het raam uit.

Bedenk dat de mailings die je nu nog als lezer ontvangt van alternatieve nieuwsvoorzieners moeilijker door de censuurbarrière zullen dringen! Immers vanaf februari 2024 worden ook de internethosts en hun klanten onder de loep genomen! En vergeet het maar om nog langer een beetje kritisch te zijn op Facebook of Twitter, want voordat je het weet lig je eraf en kom je er niet meer op.

Alternatieve media

Voor de Europese alternatieve online media geldt dat ze voor een belangrijke keuze staan. Ze kunnen een internetprovider zoeken die buiten de EU gevestigd is in de hoop zo deze dans te ontspringen. Of zij moeten andere dan online wegen gaan bewandelen om hun publiek te bereiken.

In beide gevallen zullen zij voortaan hun artikelen niet langer kunnen promoten via de sociale mediaplatforms. Met die laatste hadden ze de laatste jaren toch al problemen, maar dat was niet altijd keihard bewijsbaar. In zoekresultaten komen namelijk ook nu al veel andersdenkende artikelen niet meer voor.

Achtergrond

Op 15 december 2020 kwam de Commissie met het voorstel voor de digitale dienstenverordening (DSA), samen met het voorstel voor de digitale marktenverordening (DMA). Dat pakket moest gaan zorgen voor een ‘veiligere en billijkere digitale ruimte voor iedereen’.

Nadat de medewetgevers van de EU in april 2022 een politiek akkoord hadden bereikt, is de digitale dienstenverordening op 16 november 2022 in werking getreden.

Deze censuurwet geldt voor alle internet serviceproviders en platforms:

* Intermediaire diensten die netwerkinfrastructuur aanbieden: internetproviders, domeinnaam registrators,

* Hostingdiensten zoals cloud- en webhostingdiensten,

* Onlineplatforms waar verkopers en consumenten samenkomen, zoals onlinemarktplaatsen, appstores, deeleconomieplatforms en socialemediaplatforms

* Zeer grote onlineplatforms. Er zijn specifieke regels vastgesteld voor platforms die meer dan 10% van de Europeanen (dus 45 miljoen gebruikers) bereiken.

* Onlinemarktplaatsen moeten meer informatie inwinnen én publiceren over de bedrijven (handelaren) op hun platform. Digitale diensten moeten de regels voor het verwijderen van informatie of gebruikersaccounts uitgebreider uitleggen aan gebruikers.

Grote platforms

De 19 allergrootste online platforms en zoekmachines moeten vanaf 25 augustus 2023 aan de regels van DSA  ….

Lees verder bij de bron: Transitieweb

Met wat geluk …. Want in 1940 was ook:

THE GREAT SOLAR STORM OF MARCH 1940: This story is shocking. On March 24, 1940, a solar storm hit Earth so hard it made copper wires in the United States crackle with 800 volts of electricity. A New York Times headline declared that a “sunspot tornado” had arrived, playing havoc with any signal that had to travel through metal wires.

headline strip 1

“For a few hours it completely disrupted all long-distance communication,” wrote astronomer Seth B. Nicholson in a recap of the event for the Astronomical Society of the Pacific. Radio announcers seemed to be “talking a language no one could understand.” The New York Times reported that more than a million telephone and teletype messages had been garbled: “Veteran electrical engineers unhesitatingly pronounced it the worst thing of its kind within their memory.”

Lees verder bij de bron: SpaceWeather.com

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


zzabldwa8n4

Oekraïense babybunker ontmaskerd: “Dit zijn BABY fabrieken”

c6c0d937 c8f2 4b40 bc44 c3397b2f0419

‘Vertrouw de wetenschap!’: Studie-intrekkingen omhoog met 13.650% in 22 jaar tijd