in

Minister Hennis alweeer: Opnieuw zet de JSF de politiek op scherp

De Joint Strike Fighter (JSF ofwel F-35) blijft een bijzonder gevoelig onderwerp. Dat bleek donderdag opnieuw tijdens een debat in de Tweede Kamer over deze opvolger van de F-16. De oppositie rook een kans, maar PvdA en VVD hielden de linies gesloten.

De opwinding ontstond toen de NOS kort voor het debat meldde dat minister Jeanine Hennis-Plasschaert () enige tijd geleden door haar Amerikaanse collega Chuck Hagel zou zijn gerustgesteld over de kostenraming van het toestel. Hij zou haar hebben gerustgesteld dat de aanschaf niet meer zou gaan kosten. Hennis zou dit volgens de NOS hebben opgevat als een garantie.

Maar in een Kamerdebat in november ontkende de minister herhaaldelijk dat er garantieafspraken waren. De oppositie eiste donderdag direct opheldering. „Als dit klopt, heeft Hennis wat uit te leggen”, zei Raymond Knops van het CDA. Ook en D66 wilden het naadje van de kous weten. Regeringspartijen VVD en PvdA schaarden zich echter vierkant achter de minister.

Volgens Hennis gaan de ministers van landen die de JSF kopen regelmatig bij elkaar te rade, maar niemand kan een garantie geven over de prijs

Lees verder via Reformatorisch Dagblad.

 

Foto via Imaginary Museum Projects: News Tableaus


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Vladimir Poetin obstakel in plannen Bilderberg

Zit er opnieuw een Black Swan in de economie verborgen?