in

Vos gaat kippenhok bewaken, bankenlobbyist wordt EU-commissaris

via http://www.muideninfo.nl/images/vos_schaap.jpg

Jean-Claude Juncker heeft Jonathan Hill aangesteld als EU-commissaris voor Financiële Stabiliteit, Financiële Dienstverlening en Kapitaalmarkten. Hill is van origine bankenlobbyist, hij heeft een eigen lobbyfirma Quiller Consultants, die heel wat banken en financiële instellingen als cliënten heeft.

In juli beloofde Juncker dat hij lobbygroepen wil verplichten om zich te registreren, en dat hij de Europese besluitvorming transparanter zal maken. Nu stelt hij een bankenlobbyist aan als commissaris voor financiële zaken.

Als Eurocommissaris voor Financiële Stabiliteit en Financiële Diensten wordt Hill onder meer verantwoordelijk voor de verdere hervorming van de bankensector. Een hervorming die hard nodig is gebleken door de bankencrisis van 2008. Tot op heden is er weinig terecht gekomen van een betere regulering van de bankensector. Zal dat met Jonathan Hill aan het roer verbeteren?

Inmiddels is er al een storm van protest opgestoken tegen de benoeming van Hill. De Brusselse research- en campagnegroep Corporate Europe Observatory (CEO), die de Europese bedrijfslobby in de gaten houdt, zegt dat Hill als commissaris voor financiën moet worden afgewezen.

Volgens de CEO zouden ex-bedrijf lobbyisten geen plaats moeten krijgen in de Europese Commissie. De carrière van Hill toont aan dat hij geen problemen heeft met politici en lobbyisten die een gezellige relatie onderhouden, gefaciliteerd door een steeds draaiende draaideur. Hill verantwoordelijk maken voor de financiële sector, waarvan we nu al weten dat zakelijke belangen er veel beter vertegenwoordigd zijn dan het publiek belang, is als het aanstellen van een kind als directeur van een snoepwinkel.(…) Europarlementariërs zouden Hill’s benoeming moeten blokkeren.

Het Europese Parlement is kritisch

over de aanstelling van Jonathan Hill.

via Lang Leve Europa!.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
11030030415 1c9a496190 sinterklaas1

Triest: Sinterklaasliedjes worden herschreven

3634581551 330529479c arts1

Dure zorg omdat het kan: Minuutje bij arts: tarief ruim €250