in

Juncker voortvarend aan de slag, EU-dictatuur een feit

14896496352 fa8c555beb juncker1

Wie nog dacht dat we in een democratie leefden, is daar na de afgelopen week wel van genezen. De EU, waar inmiddels meer dan de helft van onze wetten vandaan komt, is geen democratisch instituut meer.

Wie nog twijfelde of we misschien met Juncker de goede kant op zouden gaan (de man beloofde tenslotte meer transparantie, meer democratie en een kleinere EU) weet nu beter: Juncker is bezig de EU in moordend tempo definitief tot een dictatuur om te smeden. Dan is het helemaal gedaan met onze inspraakmet onze rechtenonze vrijheidonze gezondheidonze natuur, onze … Dan is het gedaan met ons.

Wat is er gebeurd?

Nieuwe Europese Commissie vertegenwoordigt bedrijfsleven

Op 10 september jl. presenteerde Juncker zijn nieuwe Europese Commissie: 20 commissarissen, 7 vice-voorzitters en 1 voorzitter, hijzelf. Tenminste 2 eurocommissarissen zijn directe vertegenwoordigers van het bedrijfsleven. Jonathan Hill die de zware en cruciale portefeuille Financiële Stabiliteit, Financiële Dienstverlening en Kapitaalmarkten gekregen heeft en Miguel Arias Cañete voor de belangrijke post Klimaatactie en Energie.

De Brit Jonathan Hill is van origine bankenlobbyist, hij heeft een eigen lobbyfirma Quiller Consultants voor banken en andere financiële instellingen. De carrière van Hill toont aandat hij geen problemen heeft met politici en lobbyisten die een gezellige relatie onderhouden, geholpen door een alsmaar draaiende draaideur. Sven Giegold, financieel woordvoerder van de Groenen zegt:

Het is een onverdragelijke provocatie, deze man de zeer gevoelige financiële portefeuille toe te wijzen. (..) Het Parlement werkt al jaren aan strengere regelgeving voor de financiële markten, en nu zou een lobbyist commissaris worden.”

De Spanjaard Miguel Arias Cañete, eurocommissaris voor Energie en Klimaat heeft banden met de olie-industrie. Tot 2012 was hij CEO van de oliemaatschappij Petrolifera Ducar. Na zijn verhuizing naar de Spaanse regering deed Cañete het voorzitterschap over aan zijn zwager. Maar hij heeft nog steeds minstens 85.349 aandelen in het bedrijf.

Als minister kwam hij onder druk te staan wegens belangenverstrengeling. Petrolifera Ducar deed zaken met de staat, maar Cañete had dat voor het Spaanse parlement geprobeerd te verbergen. Deze man wordt verantwoordelijk voor het klimaatbeleid … Het Europese Parlement wil dat Cañete in ieder geval zijn aandelen in Petrolifera Ducar afstoot. De milieubeweging houdt het hart vast voor deze nieuwe EU-commissaris.

Burgerinitiatief TTIP geblokkeerd

Op 11 september jl. besloot de Europese Commissie dat het beetje burgerinspraak in de EU dat er nog was, maar helemaal afgeschaft moest worden.

Het was een bescheiden verzoek van de inwoners van Europa: een burgerinitiatief voor TTIP. Maar liefst 1 miljoen handtekeningen beloofden ze te verzamelen om de Europese Commissie te bewegen hun onderhandelingen over het vrijhandelsverdrag TTIP te heroverwegen.

via Lang Leve Europa!.

Foto via DonkeyHotey cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
a91b29d6014d7e350573b3a0 640 protest1

Waar zijn de protesten? : ‘Meesten vrezen gevolgen Miljoenennota’

Eén Europa begint met afbraak van onze Hollandse Identiteit