in

Website ov-chipkaart was al veel langer lek!

De gegevens van zo'n twee miljoen gebruikers van ov-chipkaart.nl zijn al veel langer onveilig dan in eerste instantie werd gemeld. De eerste meldingen van de fout kwamen al binnen in januari dit jaar.

Dat bevestigt Trans Link Systems (TLS), het bedrijf achter de ov-chipkaart, naar aanleiding van mailwisselingen tussen reizigers en de klantenservice van ov-chipkaart.nl, waarover NU.nl beschikt.

Door het lek krijgen gebruikers heel soms gegevens van willekeurige gebruikers te zien, waaronder de naam, het adres, het reisoverzicht en het saldo van de desbetreffende persoon.

Eerder meldde TLS dat het pas sinds eind vorige week op de hoogte was van het lek. Later bleek echter dat er wel al eerder meldingen van klanten waren binnengekomen. Die meldingen blijken nu niet te zijn doorgestuurd naar de technische dienst van TLS, die daardoor dus niet op de hoogte was van het probleem.

via nu.nl.

Foto via Marco Raaphorst


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

ING topman : ‘Hoge bonussen mogelijk na strengere regels’

Zou bewustzijn een staat van materie kunnen zijn?