Zijn we als mensheid goed bezig? VN: Elke veertig seconden overlijdt iemand door zelfmoord

Elke veertig seconden overlijdt er iemand op de wereld door zelfmoord. Dat meldt de , de gezondheidsorganisatie van de , maandag in een rapport over dit onderwerp. Er sterven jaarlijks meer mensen door suïcide dan door oorlog.

Ook sterven er wereldwijd meer mensen door zelfmoord dan aan de gevolgen van malaria, borstkanker of moord, constateert de WHO. In totaal overlijden er jaarlijks 800.000 mensen door zelfmoord.

Onder jongeren tussen de 15 en 29 jaar is zelfmoord de tweede doodsoorzaak, na verkeersongelukken.

In welvarende landen ligt het aantal mannen dat zelfmoord pleegt drie keer zo hoog als het aantal vrouwen. In arme landen zijn deze aantallen meer gelijk verdeeld.

De WHO dringt er bij overheden op aan goede plannen te maken om mensen te helpen die worstelen met stress en daarom nadenken over zelfmoord. “Zelfmoord is wereldwijd een groot gezondheidsprobleem dat alle leeftijden en alle religies treft”, staat in het rapport.

De wereldgezondheidsorganisatie ….

Lees verder bij de bron: NU.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Politie Haarlemmermeer pakt trouwstoet aan en neemt auto’s in beslag

Britse koningin bekrachtigt wet tegen no-dealbrexit