in ,

111 Rabobanken gedagvaard wegens fraude

Stichting Renteswapschadeclaim heeft op 21 mei 111 Rabobanken gedagvaard in een gezamenlijke procedure. Het betreft alle lokale Rabobanken, en Rabobank International. De stichting eist vernietiging en ontbinding van de renteswapovereenkomsten met terugwerkende kracht vanwege met de euriborrente, schending van de zorgplicht en misleiding, aldus het persbericht van de stichting.

De Rabobank verkocht in 2005 – 2011 nagenoeg alleen leningen met renteswaps. Renteswaps zouden de bedrijven moeten beschermen tegen stijgende rente. Maar Rabobank verhoogde tussentijds de renteopslag waardoor ondernemers werden geconfronteerd met fors hogere maandlasten. De stichting stelt namens haar klanten dat  MKB-ondernemers nooit renteswapovereenkomsten zouden hebben gesloten als zij een juiste voorstelling van zaken hadden gehad. Veel van de bedrijven zijn door het handelen van de Rabobank in de problemen gekomen. Een overzicht van de Rabobanken die zijn gedagvaard is te vinden op www.renteswapschadeclaim.nl.
Mr Pieter Lijesen, voorzitter van de Stichting Renteswapschadeclaim: ”Banken zullen moeten gaan betalen. Niet voor niets is in al 2 miljard Pond aan schadevergoedingen uitgekeerd. Wij hebben nu al 500 deelnemers in de claim. De meesten durven alleen anoniem mee te doen, uit vrees voor gevolgen voor hun relatie met de Rabobank. ”.

Berth Brouwer van Fort Advocaten is de advocaat van de Stichting: ”Rabobank heeft haar strafrechtelijke vervolging voor EUR 770 miljoen weten af te kopen. Het wordt nu tijd dat Rabobank haar verantwoordelijkheid neemt tegenover haar gedupeerde klanten. Met deze dagvaarding wil de Stichting dat afdwingen”.

Lees verder via: 111 Rabobanken gedagvaard wegens fraude

Photo by Sweetsola


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

En daar gaat 15 miljard NL euro gemeenschapsgeld – ABN Amro

Nederland blokkeert datavrij internet EU