in , ,

En daar gaat 15 miljard NL euro gemeenschapsgeld – ABN Amro

382619959 54e74886ed abnamro

Het is u niet ontgaan, uit het niets is de discussie ineens weer terug. ABN Amro moet z.s.m. naar de beurs, en dat dit de Nederlandse belastingbetalers dan 15 miljard euro gaat kosten, dat is dan maar zo. Er is immers geld genoeg voor bankiers en politici.

Drie weken onrust, vijf weken rust. Vervolgens excuses van de topman en dan – vandaag – staat politiek gezien niets een privatisering van ABN Amro (22.215 werknemers, geschatte waarde zo'n 15 miljard euro) meer in de weg.

Toch geen fatsoenlijke nutsbank dus. Ja, die weken onrust waren een non-issue. was reeds akkoord met de bonus, en oud-minister Zalm (nu de baas van ABN) had de top zelfs onder druk gezet de bonus te accepteren in de eerste plaats. Het hele verhaal van was dus slechts poppenkast voor de kijkers thuis. Nu na een paar weken rust, gaat het plan gewoon door zoals gepland. Het plan is in de tussentijd namelijk op geen enkele manier veranderd.

Dan die 15 miljard uit de titel van dit bericht…

Die geschatte waarde van 15 miljard is leuk, behalve dat we als gemeenschap in totaal 30 miljard hebben betaald om ABN te redden. Dat betekent dat na de uitverkoop van ABN Rutte dus 15 miljard moet afschrijven.

De kosten voor het overeind houden van de bank liepen in de jaren erna op tot meer dan 30 miljard euro. Het kabinet schatte eerder in dat met een beursgang 15 miljard euro kan worden opgehaald.

Ofwel: er is 15 miljard Nederlands verdwenen. En maar niet dat iemand hierop afgerekend gaat worden. Alles mag namelijk, als het bankiers betreft. En voor bankiers en politici is er altijd geld genoeg. Andermans geld is immers gemakkelijk uit te geven.

Meer geld voor de Rothschilds…

Met de redding door de Nederlandse belastingbetalers, hebben de grote graaiers mooi hun tijdelijke probleem definitief overgedragen op de . En nu dat de beursgang er weer aankomt, kunnen de grote graaiers weer lekker cashen. Beursgangen zijn immers momenten waarop financiële elite rijk wordt. Zeker gezien het feit dat de ECB monetair aan het stimuleren is, waardoor er veel geld op de beurs rondvliegt.

Want weet u wie de Nederlandse overheid begeleid bij deze beursgang van ABN-Amro?

Juist, de Rothschilds. En die gaan hier weer flink aan verdienen, kan ik u vertellen. Beursgangen maken namelijk rijk. Niet u en ik, wel de Rothschilds van deze wereld.

Die afschrijving gaat pijn doen

Maar dat die afschrijving van 15 miljard dus pijn doet in de huidige (door bankiers gesloopte!) , mag wel duidelijk zijn. Het geld van de ECB vindt namelijk niet de weg naar de reële samenleving. En we weten de oplossing van Rutte en co, gewoon de bevolking zwaarder belasten. De 15 miljard komst dus echt voor uw rekening.

Niet ‘de vervuiler betaalt', maar ‘de vervuilde betaalt de vervuiler'. De vervuilers (waaronder de Rothschilds) verdienen er zelfs goed aan.

Lees verder via: Lang Leve Europa!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
200835094 facca8f89f politiestaat

Burgers niet maar Politie mag wel bij het Binnenhof demonstreren en de orde verstoren

4701401140 d733818b60 rabobank

111 Rabobanken gedagvaard wegens fraude