in , ,

20 Miljoen verdwenen maar Belastingdienst opent jacht op mensen met schulden

De zit mensen met schulden bij de fiscus steeds dichter op de hielen. Meer en meer wordt beslag gelegd op het salaris of op banktegoeden.

Verreweg het grootste deel van het bedrag, ruim 34 miljoen , is geïncasseerd door middel van een zogeheten loonbeslag. Daarbij wordt, soms maanden- of jarenlang, via de werkgever een deel van het salaris gevorderd door de Belastingdienst.

Bijna 9 miljoen euro werd opgehaald door middel van een overheidsvordering. Daarbij haalt de fiscus het rechtstreeks van de bankrekening. Dat mag zonder toestemming van de rekeninghouder, met een maximum van 1000 euro per maand.
“Ons systeem is sinds kort bijvoorbeeld gekoppeld aan dat van het . Daardoor kunnen we zien wanneer iemand weer aan het werk is, zodat we weer loonbeslag kunnen leggen.”

“De Belastingdienst is de meest voorkomende schuldeiser bij mensen in de schuldhulpverlening. Hun werkwijze is een van de belangrijkste oorzaken waarom mensen in de schuldproblematiek belanden.”

via RTL Nieuws.

Photo by Klaas5


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Oók de berichtgeving over Ritalin is ‘zorgwekkend

Smartphone straks gekoppeld aan epd