in

604.000 Nederlandse kinderen onder de armoedegrens

In leven tweeënhalf miljoen mensen onder de armoedegrens, een stijging van één procent in vijf jaar. Dat staat in een onderzoek naar de ontwikkeling en aanpak van in Europa, dat vrijdag op de internationale dag tegen de armoede is gepubliceerd.

Het rapport is een uitgave van Platform31 uit , een kenniscentrum voor stedelijke en regionale ontwikkeling, en het European Urban Knowledge Network (EUKN). In totaal leven 604.000 Nederlandse kinderen onder de armoedegrens. Platform31 stelt dat er vooral armoede is in achterstandswijken in grote steden. “Die concentratie en tegelijkertijd afzondering van andere groepen in de verkleint de kansen voor armen hun situatie te verbeteren.

Dit zorgt onder kinderen voor ongelijke kansen in het onderwijs en later ook op de arbeidsmarkt”, zeggen de onderzoekers.

Lees verder via Den Haag FM.

 

Foto via Gerard Bierens


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De VVD zeurt over uitkeringsfraude van paar duizend euro vindt het niet erg dat we voor miljoenvoudige schip in gaan

CDC Klokkenluider ontmaskert Ebola Vaccinaties: Ze Bevatten RFID-chips