in

Aandeel Britse variant in Nederland veel kleiner dan voorspeld, verlenging lockdown onnodig

TheDigitalArtist / Pixabay

Nieuwe steekproeven suggereren dat de Britse variant in Nederland minder hard oprukt dan eerder werd aangenomen.

Het RIVM heeft de voorspellingen voor de verspreiding van de variant inmiddels bijgesteld.

Op 2 februari zei premier Rutte dat de Britse mutatie op dat moment goed was voor ‘twee derde van alle besmettingen in Nederland’. Een week later, op 9 februari, kwam het RIVM met een iets voorzichtigere inschatting.

Volgens de rijksdienst was van alle mensen die op 2 februari hun eerste ziektedag beleefde 53,7 procent besmet met de Britse variant.

In berekeningen die afgelopen dinsdag gepubliceerd zijn, is die schatting verder bijgesteld: nu denkt het RIVM dat dat op 2 februari nog maar voor 47,6 procent van de besmette Nederlanders gold.

Twee derde of minder dan de helft: het is nogal een verschil. Anders gesteld: de Britse variant rukt in de praktijk minder hard op dan het ons voorspiegelde. Het waren juist die eerdere voorspellingen die mede tot een verlenging van de strenge lockdown leidden.

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Duitse kolenboer wil veel Nederlands geld wegens de ‘kolenwet’

Vrijwillige vaccins worden in een handomdraai verplicht als het aan de adviezen ligt