in ,

Aantal vuurwapenincidenten verdubbeld en moorden verdrievoudigd in Amsterdam onder GroenLinks

kerttu / Pixabay

In Amsterdam is het aantal incidenten met vuurwapens in de afgelopen drie jaar meer dan verdubbeld. Waren er in 2017 nog 37 incidenten met vuurwapens in de stad, in 2019 werden nu al 75 gevallen gemeld.

Dit blijkt uit cijfers van de Amsterdamse recherche.

Volgens de recherche waren er zelfs bijna drie keer meer handgranaatincidenten, zo blijkt uit de cijfers die de dienst voor NRC heeft verzameld. Dat aantal steeg van 6  in 2017 naar 15 in 2019.

Naar aanleiding van een serie vuurwapenincidenten in de zomer debatteert de Amsterdamse gemeenteraad donderdag met het stadsbestuur.

Ook het aantal moorden in Amsterdam steeg in de afgelopen twee jaar fors: van 5 naar maar liefst 15 in 2019.

Wel waren er minder liquidaties. Werden er in de piekjaren 2015 en 2016 nog 11 personen jaarlijks geliquideerd, nu gaat het om 7 liquidaties.

Ook het aantal beschietingen van horecazaken, woningen en bedrijfsgebouwen steeg de laatste tijd sterk. Er was sprake van een verdubbeling.

Lees verder bij de bron: De Volkskrant


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gasprijs in België veel lager dan in Nederland, Belgen betalen de helft

Door de hoge inflatie en lage rente verlies je op dit moment 3,1 procent met sparen