in , ,

Achmea: rust of slaapt u tijdens de sterffase, dan geen professionals aan uw bed

In mijn zoektocht naar de achterliggende redenen waarom 24 uurs diensten bij terminale zorg fors afnemen, werd ik gewezen op een passage in het inkoopbeleid van . “Alleen daadwerkelijk geleverde kan gedeclareerd worden, de uren binnen de 24 uur waarin niets gedaan wordt omdat de cliënt rust of slaapt zijn niet declarabel.”

If you live each day as if it were your last, one day you’ll most certainly be right. Uiteindelijk overlijden we allemaal. De wijze waarop is een verhaal op zich. , koud zes maanden sinds 1 januari verantwoordelijk voor het organiseren van Palliatief Terminale Zorg (PTZ), lijken het inkoopbeleid onder de loep te nemen en verscherpen de regels in het geval van Achmea (spiegel)

De strekking: Alleen daadwerkelijk geleverde zorg kan gedeclareerd worden, de uren binnen de 24 uur waarin niets gedaan wordt omdat de cliënt rust of slaapt zijn niet declarabel. Begeleiding en nazorg aan naasten is geen zorg die valt onder de aanspraak wijkverpleging en is zorg die ook niet op een andere wijze onder wijkverpleging valt.”

Samengevat; de inzet van professionals ligt aan banden voor zover dat neerkomt op de zorg aan client en naasten. De wijze waarop Nicole het dus als wijkverpleegkundige aanvliegt, namelijk “Voor nachtzorg gaat er minimaal 7 à 8 uur van de indicatie af (van in totaal 11 uur professionele zorg, red). Wat betekent dat ik nog maar 3 à 4 uur over heb voor de rest van de zorg.”, gaat niet langer op. Nachtzorg door professionals is wat Achmea betreft alleen mogelijk als de client niet in slaap valt of rust.

Lees verder via: Lextabak.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In herhaling wegens zeer actueel: Euromania, documentaire die de EU blootlegt

Herhaling docu: VLUCHT MH17, Waarom we nog steeds niet weten wat er gebeurd is